Supps

Gebruik jij supplementen? En dan is de vraag, waarom en hoe? Supplementen zijn geen vervanging maar wel wellicht een zeer bruikbare aanvulling op je dagelijkse behoefte.

 

In principe mogen wij er van uitgaan dat onze voeding voldoende vitaminen en mineralen bevat, zodra wij verantwoord eten. Maar ook daar zou je over kunnen discussiëren want wat de één verantwoord vindt geldt dat voor de ander wellicht niet. In mijn optiek bestaan er op die manier ook zoveel verschillende foodies en of “dieet” goeroes. Ieder heeft zijn eigen benadering maar best verschillend van elkaar. De kern is wel hetzelfde, voeding aanpassen. Nu ben ik geen foodie en al helemaal geen coach op het gebied van voeding, wel weet ik dat ik destijds ruim 35kg ben afgevallen met de boeken van Sonja Bakker. Maar dat was voor mij meer een zeer praktisch iets, omdat je eet volgens een weekschema met een gezin wel zo handig in de avond hetzelfde eten voor iedereen. Ik heb destijds ook gekeken bij Weight Watchers maar ik vond dat puntentelling systeem een gedoe.

 

moringa,IMG_0289

Inmiddels eet ik (nog steeds) via weekmenu’s gemaakt door mijn coach. Dit omdat ik mij inmiddels heb geschaald tot de bikinifitness atletes. En net als iedere topsporter leef je dan naar en volgens een bepaald protocol. Zo heeft een wielrenner zijn schema net als een voetballer en of bokser, noem maar op. Wat ik ook denk is dat iedereen, topsporter of niet supplementen gebruikt.  Een davitamon tabletje vitamine C tabletje is ook een supplement hè. Ik zelf gebruik dagelijks ;

 • vitamine D3
 • Omega 3
 • Magnesium
 • glucosamine/chondroitin & msm
 • psyllium vezels
 • een kruiden/vitamine complex ivm “water cut”
 • sinds kort Moringa *

Op zich een redelijk lijstje, vooral een lijstje wat voor mij extra nodig zou zijn omdat ik topsport bedrijf met een auto immuun ziekte ook. Ik gebruik de supplementen al erg lang inmiddels en kan in alle eerlijkheid niet zeggen of ze daadwerkelijk een verschil maken, behalve van de Magnesium en Omega 3 die weet ik wel!! Dat maakt voor mij wel degelijk iets uit, die 2 zullen altijd voor mij in voorraad staan.

Wat je ziet in het lijstje is dat ik sinds kort dus ook Moringa gebruik. Mijn trouwe lezers weten dat ik geregeld mee doe aan winacties en zo ook bij yamba_health . Ik heb meegedaan aan deze winactie omdat ik zeer geingteresseerd was naar alle voordelen van de Moringa capsules (er is ook poeder van). Als je googled kun je het volgende of Moringa vinden ;

 •  versterkt het immuunsysteem
 • bevordert een gezonde doorbloeding
 • helpt de bloedsuikerspiegel in balans te houden
 • bevat natuurlijke stoffen die veroudering tegen gaan
 • biedt ontstekingsremmende ondersteuning
 • bevordert gezonde spijsvertering en werkt ontgiftend
 • bevordert mentale helderheid
 • verhoogt bed melkproductie bij zogende moeders
 • geeft energie zonder cafeïne
 • bevordert een goede nachtrust

 

moringa,IMG_0286

Okee behalve het punt van de melkproductie ( is voor mij echt niet meer van toepassing) klinkt dit toch écht zeer aantrekkelijk in mijn sportende c.q. fitmom oren. Sterker nog als dit echt zo is zou ik over kunnen op 1 supp per dag, namelijk een capsule Moringa. Ik ben samen met mijn man vandaag er aan begonnen. We hebben besloten 90 dagen iedere dag 1 te gebruiken, dan even te stoppen om te zien of we verschil ervaren.  Als we tussendoor een opmerkelijk verschil bemerken dan .. tja dan is het toch wel een eureka momentje. Zeker als het gaat om het immuunsysteem en mentale helderheid, goede nachtrust en de energie. En dan heb ik het niet eens over de punten die Yamba Health op de verpakking mee geeft.

 

Zou je willen laten weten of je dit een informatief blog vond?

 

Liefs,

 

Carien

 

 

 

Één reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s