Red de wereld van Plastic met The Beauty Kitchen

Nog niet zo lang geleden was ik aanwezig op het persevent van The Beauty Kitchen. Dit heeft echt mijn ogen geopend.

The Beauty Kitchen is een bedrijf die natuurlijke duurzame beauty producten maakt. Dit betekend dat alle ingredienten natuurlijk zijn en de verpakkingen zo duurzaam als maar mogelijk met zo min mogelijk plastic.

De impact van plastic op de wereld is enorm. Je denkt er vaak niet bij na maar het zit overal, in je shampoo, douchegel, gezichtscremes maar ook in je eten en zelfs in doodnormaal kraanwater. Je krijgt dit dus zonder dat je het door hebt binnen.

In 2018 hebben we 380 miljoen kilo aan plastic troep veroorzaakt en plastic vergaat niet! Eigenlijk zouden we minder in plastic moeten verpakken maar roept de voedsel en beauty industrie dat dit niet mogelijk is. The Beauty Kitchen laat met haar producten zien dat dit wel degelijk mogelijk is. Hun gehele lijn bestaan uit duurzame verpakkingen en ook wat in de verpakkingen zit is volledig natuurlijk en ruikt heerlijk!Je kunt de producten kopen bij Holland & Barret en wanneer ze weer leeg zijn kun je ze leeg weer bij hen inleveren. Bij inlevering van een leeg potje of flesje krijg je 200 punten op je passiekaart bijgeschreven (€ 2,-) waarmee je weer kunt sparen voor gratis producten. De verpakkingen gaan terug naar The Beauty Kitchen op het moment dat er een nieuwe levering plaatsvind zodat er zo min mogelijk CO2 uitstoot is (op termijn hopen zij faciliteiten op meerdere plekken te hebben voor het proces) eenmaal terug worden de verpakkingen op een speciale manier gereinigd. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van afwasmiddel maar gewoon heet water. Alles wordt gereinigd met 80 graden heet water om alle bacterien te doden en vervolgens vind er een speciaal proces van drogen plaats om de bacterien ook echt buiten de deur te houden, de verpakkingen worden weer gevuld en gaan weer terug naar de winkel waar het hele proces opnieuw begint. Een beetje zoals onze grootouders dat vroeger deden als de melkboer langskwam. Die flessen die werden ook altijd hergebruikt dus hoezo onmogelijk. Je wilt de wereld toch behouden voor je kinderen en kleinkinderen? En laten we nu eerlijk zijn, wat is beauty meer dan het behouden van de natuur?

Maar hoe begin je hier nu mee? Op de site van de plasticsoup foundation vind je hier heel veel informatie over. Onder andere over het plastic dieet.

Nog even terug naar de producten. Zoals ik al zei zijn deze allemaal op natuurlijke basis en de geur is heerlijk. Ik kreeg o.a. een 5 minute mask en die was echt zo fijn, de gezichts olie is ook heerlijk en maakt je huid niet vet. De rest heb ik nog niet geprobeerd maar ik kan je nu al vertellen dat ik fan ben!

De producten zijn verkrijgbaar bij Holland & Barret.

Denk jij na over bovenstaand of maakt het je allemaal niet uit? Laat het me hieronder weten!

Liefs Dalia

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s