Waterpret

Velen hebben het al gezien in mijn story van afgelopen zondag (23-06-2019). Wij waren uitgenodigd om de nieuwe waterbaan uit te proberen in Lommel.

 

Via socialfriendz was mij gevraagd of ik met mijn gezin naar een nieuw waterpretpark wilde om daar deze nieuwe baan van 100 luchtkussens bij elkaar te testen. Sinds mei ’19 ligt deze baan er in de Vossemeren. En dan hebben we het hier over het nieuwe aquapark van Waterskicentrumdevossemeren  . Het centrum is gelegen bij/op/in het terrein van Center Parcs (www.dagjecenterparcs.be/vossemeren) De baan is dus voor de gasten van het bungalowpark te betreden en van buitenaf.

 

Waterskicentrum de Vossemeren is dé plaats voor een dag vol watersport. Zo kun je er waterskiën, wakeboarden, suppen, flyboarden maar ook met meerdere personen tegelijk kun je het water op! Te denken bijvoorbeeld aan banaanvaren, tuben, kanovaren en dus vanaf nu ook het Aquapark. Meer te vinden hier op hun website. Als je aankomt waan je je in vakantiesferen. Een terras met fijne muziek en relaxte sfeer. Laten we zeggen een Ibiza lifestyle/beachlife met activiteiten. Mocht je binnenkort hier heen willen? Reserveren is noodzakelijk. Kijk dan op de website die ik hierboven heb gedeeld.

 

Nu even over onze ervaring. Naast dat wij vooral nu achteraf zeggen dat wij dit zeker nog eens gaan doen, was het ook direct een goed gevoel. Wij hadden in de auto al voorpret gehad en wij hadden ook erg mazzel met het weer. Want het zonnetje straalde heerlijk hoog in de lucht. Dan is de sfeer altijd goed toch? Voor ons was het ruim 1,5 uur rijden naar Lommel, wij wonen in Amersfoort. Qua afstand vinden wij dit meevallen, maar dat is uiteraard echt persoonlijk.

 

vosse,IMG_1157

Daar aangekomen hebben wij ons gemeld bij de desbetreffende persoon die van onze komst wist. Wat een vriendelijk personeel en zeer behulpzaam ook. Dat is toch naast de entourage je tweede eerste indruk toch? Dat zat dus allemaal helemaal goed. Na het ontvangen van de info, konden wij ons omkleden in de aanwezige kleedkamers met douche! Allemaal in badkleding op weg naar de baan. Daar werden wij in zwemvest gehesen, welke verplicht is om te dragen. Belangrijk misschien om te zeggen is dat deze baan toegankelijk is personen vanaf 8 jaar met zwemervaring. Kinderen tot en met 12 jaar dienen verplicht een volwassen begeleider (18+) mee te nemen. Even over het verplichte zwemvest, je bent af en toe blij dat je er eentje aan hebt, geloof mij! Mocht je willen is er ook een wetsuit tegen betaling te huur, als het water nog koud is is een wetsuit verplicht.

Eenmaal het zwemvest aan krijg je met de groep, je gaat namelijk per “blok” de baan op. Wij waren als gezin dus onderdeel van een groep die ook op dat tijdstip de baan op ging. Na een korte uitleg van het toezicht houdend personeel ga je voor 60 minuten het water op. Je kunt kiezen welke kant je wilt starten, de een gaat rechts de ander links of je gaat via het midden.Kan allemaal je kan d.m.v. een “stijger” ook om de baan heen lopen en helemaal achterin beginnen. Het is maar wat je voorkeur heeft. Wij gingen links af..

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
FUN

De foto’s spreken voor zich toch? Het is jammer dat deze foto’s niet al het geluid weergeven…dan had je een hoop lachen gieren brullen gehoord. Je bent met meerdere mensen met allemaal 1 doel…FUN!! En dat is echt wat het is! Ik heb deze foto’s gemaakt vanaf de rondvliegende steiger, omdat ik wel op de baan zelf foto’s wilde maken…maar hemeltje waar laat je de camera met al dat klimmen en klauteren én vallen! Bang voor nat haar? Ga er dan maar niet op, hahahah.

 

Wij vonden dit zo enorm leuk en hebben zo enorm genoten  van de plek waar we waren, dat wij een weekendje gaan boeken bij Center Parcs Vossemeren. Uiteraard zullen wij tijdens ons verblijf deze baan nog eens doen! Ik ben ook geïnteresseerd in een lesje waterskiën en wie weet als gezin en familie de “banaan” op sluit ik ook niet uit. Zondag was een mini vakantie, zo hebben wij ons korte verblijf daar ervaren. Conclusie van ons? Dit is absoluut een aanrader.

 

Have fun!

 

Carien

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s