Uitgebreide versie

Waarom of sinds wanneer MOET ik van alles? Het moeten van insta en het moeten van personen die vinden dat ik wat moet op insta. Alarmbel fase nummer 1 .. ik MOET niks! En zodra men in mijn  ogen onzin gaat beweren om er zelf beter van te worden is dat reden tot kortsluiting in mijn brein. En aangezien ik mijzelf een overlevingsstrategie heb aangeleerd (noodzakelijk) die mij tot een krachtig persoon hebben gevormd..tja dan heb ik dus een mechanisme in mijn brein dat door die kortsluiting in TLbalk letters zegt “NO MORE..”

Dit klinkt allemaal wat onaardig misschien, maar ook dat ben ik zo nu en dan. Ik ben aardig en lief en geduldig en bla bla noem maar op, maar wat ik al eerder schreef in eerdere blogs, eenmaal een grens bereikt is daar de halte. Voordat de halte er is kunnen sommigen best ver gaan…maar ik geef toe…hij kan er zeker zijn. Voordat dit een klaag blog wordt ga ik vandaag in een uitgebreide versie verder op een post van een tijdje terug. Ik postte dat ik het anders ging  doen want ik ben insta-moe.

Serieus mensen dat is dus een woord wat je tegenwoordig tegenkomt “insta-moe”. Ik ben duidelijk niet de enige die tegen dingen aanloopt als we het hebben over het sociaal media kanaal Instagram. Wat jouw reden ook mag zijn, ik ga hier door over mijn beslissing tot anders omdat ik geen last wil hebben van dat nare virus “MOETEN”.

Komt ie…ik wil insta er bij hebben voor LEUK. Omdat ik contact heb met volgers die mij motiveren en inspireren (hopelijk ook andersom), om sommige kan ik altijd hartelijk lachen door de plaatjes die ze gebruiken of captions die ze schrijven. Mooie, nieuwe contacten die ontstaan omdat je elkaar volgt. Nu ben ik afgelopen 1,5 jaar gaandeweg in contact gekomen met mensen waarvan hun insta hun werk is…dat was voor mij al een openbaring. Huh? Hoezo dan? Ik ben insta begonnen als leuk, soort klein dagboek voor mezelf en wellicht bereik ik mensen die ook fibromyalgie hebben of kampen met overgewicht en kan ik ze laten zien dat er meer mogelijk is…maar daar wil ik toch geen geld aan verdienen? Nope bij geld verdienen met of aan insta had ik nooit stilgestaan.

 

Even een opzij sprongetje..want neem nou van de week. Ik was 14 jaar getrouwd en wij gingen als gezin een dagje naar Amsterdam. Kids wilden wel een keer pancakes eten bij die ene die zoveel voorbij komt op Insta. (Moak pancakes) Serieus … daar werd in een paar seconde mijn gevoel bevestigd om wat ik momenteel vind van insta. Er zijn gewoon mensen die daar een bepaalde plek willen voor dé foto voor hun insta…en je kon niet eens normaal de trap af omdat er een fotosessie aan de gang is met een stel giechelende meiden…want de trap is zo instawaardig… OMG! Mensen alsjeblieft, is dit echt? Wij komen hier omdat we zin hadden in pancakes en ze er gewoon rete lekker uitzien. Heel insta waardig maakte ik een foto van de wc deur! kijk maar,

 

versie,IMG_2674

Dit dus even terzijde… als je gaandeweg mensen ontmoet, veel mensen, veel verschillende mensen, heb je ook te maken met verschillende meningen. Daar ontkom je niet aan Wat jij vindt en doet, hoeft de ander niet oké te vinden. Maar weet je dat is juist oké. Op deze manier kom je er ook achter of je “levelt” met iets of iemand. Zo heb ik dus gaandeweg ontdekt dat ik niet geheel kan levelen (is dit een woord?) met het fenomeen rond insta…althans niet op de wijze die ik heb ontdekt. Ieder zo zijn levenswijze, maar wat ik heb gezien is dit niet mijn keus.

 

Ik ken mijzelf erg goed inmiddels en weet wanneer ik mijzelf terug moet trekken en of keuzes moet gaan maken. En zo kwam ik dus bij de keuze om terug te gaan naar de basis. Mijn account is er voor diegene die levelt met mijn gedachtengang en of het gewoon leuk vindt om mijn fitness – life struggles te lezen. Dat ik heel af en toe eens een product toegestuurd krijg en ik daar iets over te melden heb … dat neem ik zelfs voor lief. Want dat is in de loop van het jaar nu eenmaal er bij gekomen. MAAR en daar komt ie… lieve lezers en of volgers, onlangs had ik een gesprek met een stel jonge meiden die zich afvroegen wat er dan mis is met hun account want zij ontvangen niets. Nou lieve meiden wat ik jullie toen ook al zei “er is niks mis met jullie”.

Even want dat is wat veel mensen momenteel opbreekt aan insta dat zijn al die reclame posts. Je denkt een leuk persoonlijk verhaal te lezen of het gaat toch over een product. Alle reclame die te pas en onpas over je schermpje knalt. Ook ik laat dus wel eens wat voorbij komen maar dan heb ik het a.) gewonnen of b.)ontvangen via een pr bureau of iemand die mij aarding vind en vraagt of ik het wil ontvangen. En serieus ik zeg vaker nee dan ja.

Maar weet dat er ook mensen zijn die bedrijven aanschrijven om producten juist te mogen ontvangen. Die vragen er dus om. En dat maakt het verschil. Ligt dus niet aan wie dan ook zijn account…het gaat er om wat doe en wil jij met je account? Dit is dus mede voor mij een reden dat ik het minder leuk heb op mijn insta…doordat ik ook accounts volg die momenteel meer een reclamebord/uithangbord/product van het product zijn…ik persoonlijk vind het nog steeds wel lastig om diegene te gaan ontvlogen. Omdat ik de andere kant van deze insta wereld heb mogen zien en het best hard werken is om te groeien en te verdienen en te ontvangen. Alleen wil ik mijn plezier terug in het plaatsen op mijn account en dan ontkom ik er niet aan om ook daar keuzes in te maken.

 

versie,62A70979-3977-4712-9D11-9A104EF4D8FF

Dan nog het stukje volgers. Iedereen wil volgers…tuurlijk! Maar wil jij volgers die reageren op jou of volgers die op je minst leuke foto nog steeds zeggen “oh wauw mooi”? Omdat ik blog had ik graag het aantal van 10k volgers willen behalen, puur om het feit dat je dan van Instagram waardig genoeg bent voor de swipe-functie te ontvangen. Je kan ‘m al eerder gebruiken hoor!! Moet je er voor betalen!! En dat is dus wederom een ietwat kortsluiting in mijn breintje…want of ik nou 1k of 5k of 10k volgers heb…ik ben nog steeds dezelfde persoon met het zelfde account. Mijn man beweerd dat ik te principieel en te nuchter ben voor heel dat insta gedoe (yep die heeft er niks mee).

 

Er zou toch eens een punt aan dit hele verhaal  moeten komen. Ik denk dat ik in mijn posts en nu hier in dit schrijven mijn mening en visie wel heb weergegeven. Diegene die mij destijds een dm stuurde en die in een soort gelijke gedachtengang zitten, zoals jullie lezen heb ik geen advies alleen een persoonlijke ervaring en mening. Het enige wat ik jou mee wil geven is…

BLIJF DICHTBIJ JEZELF EN DOE WAT GOED VOELT VOOR JOU!!

 

liefs,

 

Carien

2 reacties

  1. Doede Jaarsma (doede _6211)

    Goeiemorgen Carien, wát een waarheid zet je hier neer, ik ben gestopt op insta en heb alleen nog Facebook. Ik zou zeggen het is jouw insta account en doe daarmee wat jij leuk, aardig enz vindt. Ik geef je 100 % gelijk in wat je schrijft. Groeten van Doede Jaarsma, doede_6211 was ik op IG. Heel veel sterkte met de fybro 🍀 🍀 🍀 🍀

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s