De enige met wie jij je moet vergelijken ben jijzelf!

Overal om ons heen worden we geconfronteerd met perfectie. Je kunt geen magazine openslaan of je ziet prachtige dames hun bikini of outfit showen.

Overal zie je reclame met dames en heren met geweldige lichamen, mooie gezichtjes, etc.

Als je dan je eigen Instagram opent zie je ook daar weer de mooiste plaatjes. Mensen met de leukste outfits, een geweldig “fit” lijf, prachtige make up en de heerlijkste maaltijden.

Op sommige accounts zie je zelfs mensen die altijd maar op vakantie “lijken” te zijn.

Niet gek dus eigenlijk dat je jezelf gaat zitten vergelijken met iemand anders. Ik heb een periode gehad dat ik dat ook deed. Ik zat niet lekker in mijn vel en ik zag prachtige (in mijn geval fitte dames met abs) dames voorbij komen. Diezelfde abs die ik ook ooit had. Jeweetwel toen ik jonger was en niet na hoefde te denken wat ik at. 😊

Toen ik zelf met Instagram begon was dat om mensen te laten zien dat je ook met een aandoening gezond en sportief kunt zijn. Dat was hetzelfde moment dat ik begon te bouwen aan mijzelf door lichte krachttraining (meer kon ik nog niet) en gezonder eten. En natuurlijk maakte ik heel veel foto’s. Je wilt toch vooruitgang zien die je boekt. De mooiste foto’s dat waren natuurlijk degenen die ik op Instagram postte, want waarom zou ik in godsnaam een lelijke foto plaatsen…

img_6490Toen ik na een maand een vergelijking zag van mezelf en hoe ik al veranderd was kon ik niet anders dan trots op mezelf zijn. Ik ben doorgegaan en inmiddels heel blij met wat ik in de spiegel zie. En heel belangrijk… ik vergelijk mezelf alleen nog maar met mezelf. Sterker nog, ik post regelmatig een foto waarbij ik net even niet in een flatteuze houding zit, laatst nog op een festival, ik typte er ook nog een grapje onder dat mijn broek zo strak zat dat ie alles naar boven duwde, haha. We hebben immers allemaal vel, we zien er nooit de hele dag hetzelfde uit. Als ik wakker wordt is mijn buik bijvoorbeeld helemaal plat maar dat is ie (zeker na het avondeten) niet meer hoor 😊

Op social media plaatst iedereen zijn mooiste foto’s, vaak nog wat bewerkt ook. Je hebt zoveel van die apps…er is er 1 die zelfs make up op je gezicht doet.

Het is helemaal niet erg om je mooiste foto’s te plaatsen. Je doet er immers genoeg moeite voor en je werkt er hard voor maar….stop met jezelf te vergelijken met een ander.

Jij bent jij, je lichaam is niet gebouwd zoals die van dat mooie meisje wat je steeds voorbij ziet komen, je botstructuur is anders dus make up ziet er bij jou anders uit, je lichaam is ook anders (je kunt trainen wat je wilt maar je zult er nooit zo uitzien als haar omdat jij een heel ander persoon bent) en die mensen die altijd maar op reis lijken te zijn? Die maken gewoon zoveel foto’s dat ze die kunnen posten maar waarschijnlijk hebben ze net als jij gewoon een baan en moeten ze hard werken voor de tripjes die ze maken en zelfs de fitgirls en fitboys zien er niet altijd zo uit als op de foto.

We hebben allemaal onze eigen struggles en niemand is perfect.

De enige persoon met wie jij jezelf moet vergelijken is met jezelf! Wil jij fit zijn? Doe er wat aan, begin met sporten. Wil je mooie make up? Kom wat eerder je bed uit en neem er te tijd voor, lekker op reis? Boek wat vaker een weekeindje weg in plaats van twee weken aaneengesloten vakantie.

Hoe dan ook, kijk zeker naar de mooie plaatjes van anderen, haal er inspiratie uit maar vergelijk jezelf er niet mee.

Geniet van je leven, hou van jezelf en maak plezier! En het belangrijkste…je bent mooi, gewoon omdat je je eigen unieke ik bent!

Liefs Dalia

4 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s