Brilletje…

Okee, om maar direct met de “blog” in huis te vallen…ik ben toe aan een leesbril! Potjandrie joh, menigeen van mijn leeftijd gaan dit erkennen en herkennen, dat weet ik zeker!

Het is al geruime tijd dat ik een bril heb voor veraf. Ik zelf vond van niet, maar naarmate je meer op de weg bent en je de borden pas goed kan lezen als je er bijna onderdoor rijdt dan is het hoog tijd toch? Nou goed ik heb denk ik al wel 10 jaar een bril, hoofdzakelijk dus tijdens het autorijden op, maar de laatste 2 à 3 jaar ook als ik ondertiteling wil zien op tv en bioscoop. Hahahah ik weet nog goed de allereerste keer dat ik mijn bril op deed bij de opticien en ik zei “joh wat een kleuren”, wit werd ineens wel heel wit…dat dus! Vorig jaar was ik toe aan een nieuwe bril en liet ik direct mijn ogen testen. Je weet maar nooit qua sterkte, maa goed ook want daar bleek wel degelijk een verandering in te zijn. Okee, kan naarmate de jaren verstrijken dat je ogen minder worden. Geen probleem! Maar deze beste man liet mij nog wat testjes doen, die ik overigens nooit eerder had gedaan en vroeg hem dus ook waarom? Om te bepalen of u een leesgedeelte nodig heeft, want daar lijkt het wel op, zegt die vriendelijke vriend dan gewoon ook nog.

Okee conclusie was inderdaad dat ik een leesgedeelte zou kunnen kiezen onder in mijn bril, maar dat leek mij dus echt niks! Ten eerste wilde ik het gewoon nog ff niet weten en ten tweede qua focus wel echt wennen en mijn bril draag ik nog steeds niet de hele dag. Okee dat was wel beter zei mijn nieuwe vriend (hmm), maar goed doe ik dus niet. Kortom ik ben de winkel uitgegaan zonder leesgedeelte. Nu een jaar later, waarin ontkennen echt geen zin meer heeft, moet ik toegeven dat ik er niet meer aan ontkom. Vooral in de zomer, wanneer ik altijd graag boeken lees, kwam ik erachter. Boeken lezen met mijn zonnebril op werd ‘m niet. De letters zweefde en dansje door de bladzijdes, dan mijn bril af en met geknepen oogjes verder lezen. Echt zo niet ideaal.

Het toeval wil, of juist niet toeval, dat ik via een winactie op Instagram op het account van babsee stuitte. Ik won daar niet, maar het bedrijf nam wel contact met mij op! Zo tof!  Ze hadden een bril Piet of Neil die mij goed zou staan en het was dan een zonnebril met leesgedeelte, of zij mij die mochten toesturen? Natuurlijk mag dat! Het werd het model Neil. Het is erg wennen om te lezen door een leesgedeelte maar ik zie de letters wel echt heel scherp en duidelijk nu. In het begin niet hoor, pff was echt enorm wennen. Mocht jij nou ook op zoek zijn naar een super leuke leesbril? Kijk eens op hun instagram account of Facebook óf de website. Heel prettig was ook hoe ik de bril ontving. Wordt erg netjes verzonden en zit een nog prettiger beschermhoesje/tasje die goede bescherming biedt om ‘m mee te nemen in je tas.

Nu ik ervaar hoe prettig het toch wel is met leesdeel, ga ik maar eens terug naar die vriendelijke vriend om mijn dagelijkse bril en zonnebril ook te laten voorzien van zo’n extra deel. Een nieuwe bril uitzoeken vind ik altijd wel een gedoe. Jij ook? Er is zoveel keus!

 

Liefs,

 

Carien

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s