I love shopping! But does shopping love me?

Ik ben gek op shoppen! Je kan eigenlijk wel zeggen verslaafd aan shoppen, maar niet zo verslaafd dat er rekeningen onbetaald blijven liggen omdat ik wil shoppen. Ik vind het gewoon leuk om te doen, soms is het gewoon even nodig. 

Het leuke aan mijn zoektocht naar een gezondere versie van mijzelf is het verschil zien en merken. Voor de spiegel staan en de centimeters zien afnemen, maar ook het openen van je kledingkast en merken dat heel veel kleding TE GROOT is geworden! Heeerluk gevoel! En ja mensen, ik weet dat je heerlijk anders schrijft maar dit is hoe ik het schrijf. Deal with it, hahaha.

Op het moment dat er oude broeken weer beginnen te passen en broeken van je oude-ik te groot en te ruim zitten, ONBETAALBAAR. En nee, ik gooi geen goede kleding weg want er zijn altijd mensen die kleding goed kunnen gebruiken. Dus we verkopen het gewoon! Mijn kleding is altijd in goede conditie, soms heb ik gewoon nog kleding met een prijskaartje eraan (shame on me). Dat overkomt iedereen wel eens (toch?).

Het enige jammere van winkelen is toch dat er (voor mijn gevoel) weinig leuke winkels zijn voor de plussize man in Nederland. Of winkels die hun assortiment hierop hebben aangepast/bijgevuld. Voor curvy/plussize vrouwen is meer keus en dat vind ik ook super! Iedereen heeft het recht om er spectaculair bij te lopen, dus applaus voor de winkels die onze vrouwen hierin helpen!

Nu alleen nog wat meer voor de mannen! Heel vaak loop ik hoopvol een kledingwinkel binnen, zie de rekken vol staan met mooie shirtjes, nieuwe collecties, stoere broeken. Het moment dat ik naar de maat kijk, begin ik verdrietiger en verdrietiger te worden. Maximum maat XL en dan ook nog slimfit! Dus op het moment dat ik een poging waag om het pashokje in te gaan met dat leuke shirt, krijg ik mijn arm er maar net door en zie ik eruit als een slavink. Niet om aan te gluren! Met pijn en moeite het shirtje toch maar weer uit doen en zuur gezicht het pashokje weer uitlopen naar het rek en het kledingstuk terug leggen.

Broeken daar kijk ik niet eens meer naar! Als ik er naar sommige broeken kijk, voel ik al de moeite die ik moet doen om 1 been erin te krijgen. Gelukkig kan ik bij sommige winkels en webwinkels wel goeie broeken vinden, die er goed uitzien maar ook lekker zitten. Alleen is het wel goed zoeken voordat ik een broek gevonden heb.

Bij deze roep ik kledingmerken en winkels in Nederland allemaal op, om ook te investeren in de plussize mannen van Nederland. Geen standaard, eenkleurige shirtjes of saaie broeken! Jullie kunnen je best ook doen voor vrouwen, waarom dan ook niet voor ons mannen. Support de hele bodypositive movement! En als jullie problemen hebben en willen brainstormen? Dan weten jullie mij te vinden! Ook als het jullie wel gelukt is en jullie nog een plussize model zoeken, HIER BEN IK!

Hierbij heb ik ook jullie hulp nodig! Deel deze blog en hopelijk kunnen we met zijn allen zorgen voor een verandering in de winkels, ook al is het maar een beetje. Iedereen heeft het recht om te shinen, dit is niet gebonden aan gender!

Groetjes,
ReggyGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s