Bodyshaming…stop ermee!!!

Je bent te dun, te dik, je hebt geen borsten, je hebt een te dikke reet en veel te grote borsen, zou je niet eens wat meer/minder eten, je ziet er niet uit,etc.  Ik zeg persoonlijk liever dat iemand slank of voluptueus is, kleine borsten vind ik sexy en een zichtbare bil vind ik mooi en vrouwelijk, ik noem dat curvy en we mogen allemaal trots zijn op ons lichaam. Het is van ons en niemand heeft het recht om jou schaamte aan te praten over jou lichaam. Als jij goed voor jezelf zorgt en blij bent met jezelf dan is dat toch alles waar het om draait? Waarom is het dan nog steeds zo dat mensen worden afgerekend op hun uiterlijk…waar heeft iemand dat aan verdiend?

Ik werd uitgescholden voor : die vieze dikke rooie. Ik had vroeger oranje wortel haar en werd dik omdat ik troost zocht in eten omdat niemand mij begreep. Ik was anders dan andere jongens, gewoon een laatbloeier. Ik kwam in een klas met allemaal van die stoere gasten die blowden enzo, ik was nog dat lieve mannetje die dromer die daar helemaal niet mee bezig was. Ik heb letterlijk en figuurlijk hele nare dingen naar mijn kop gekregen.
Anoniem

Je zou denken dat de mens evalueert maar we zijn eigenlijk nog net zo veroordelend en kortzichtig als toen ik zelf nog jong was. We zijn zo snel met een oordeel geven en er wordt niet bij nagedacht dat je iemand met jouw oordeel kwetst. En daarbij wat kan het jou eigenlijk schelen hoe iemand eruit ziet? Jij hoeft niet in zijn/haar huid te leven toch?

img_7131
Ik ben erg dun en krijg hier regelmatig opmerkingen over, eet je wel genoeg, jeetje jij bent echt dun…
Arwin van Asperen

Het grappige is dat (terwijl ik nog in het dagelijkse leven vaak genoeg zie hoe er nare dingen tegen bepaalde mensen gezegd worden) in de media er juist steeds meer aandacht aan besteed wordt. Modellen zijn niet meer allemaal heel erg dun maar je ziet steeds meer vollere modellen of modellen die wat kleiner zijn, ik vind dat mooi want we zijn nu eenmaal niet allemaal een maatje mini. Kijk bijvoorbeeld naar lingeriemerk Hunkemoller bij hen zie je allerlei diverse modellen. En zo hoort het te zijn toch? Je bent nu eenmaal wie je bent.

img_7130
Jij gaat nooit succes en geluk vinden. Daar ben je veel te dik voor.
Reggy Channan

Ik was ook ooit heel dun en ben daar echt zo hard mee gepest dat ik me daadwerkelijk heel lang voor mijn lichaam heb geschaamd. Ik voelde mij heel lang niet lekker in mijn vel, maar nu weet ik dat ik er goed uitzie. En dan toch he, ik kwam laatst een oude bekende tegen en die zei gewoon letterlijk tegen mij dat ze me te dun vond en dat ze dat niet mooi vond (ik liep daar met een oud leerling). Ik heb toen heel volwassen gereageerd en gezegd dat zij dat ook niet hoeft te vinden omdat ik in mijn lichaam moet leven en dat ik niet ongezond ga eten om maar wat aan te komen. Ik ben gelukkig met mezelf maar toch is zoiets niet leuk om te horen.

c94a382e-80a8-4385-bc4c-ebe99e771f68
Ik ben tot twee keer toe door dezelfde persoon ge-bodyshamed. Ik heb daar niks mee gedaan. Ik heb medelijden met dat soort mensen. Ik sta zo in de kracht van mijn leven dat het mij niet raakt. Ik weet wie ik ben en waar ik voor sta en dat is mijn power!
Claudia Struijk

Ik ben natuurlijk geen heilige en natuurlijk zie ik weleens iemand waarvan ik me afvraag waarom deze persoon op een bepaalde manier met zijn/haar leven omgaat. Vrijwel gelijk op het moment dat ik me zoiets afvraag denk ik, ik weet niets over het leven van deze persoon, ik weet niet wat deze persoon heeft meegemaakt en ik heb het recht niet om er iets van te vinden.

Even he, natuurlijk mag jij je zorg uitspreken als je het vermoeden hebt dat iemand te weinig of misschien juist teveel en ongezonde eet. Maar let op hoe je dat doet en doe dat niet bij mensen die jij helemaal niet kent. Het is niet netjes, je kent deze persoon helemaal niet eens. Net zoals jij soms je sores hebt zullen zij hun eigen problemen hebben en daar op hun eigen manier mee omgaan. En dan heb je ook nog mensen die hebben gewoon een bepaald postuur van zichzelf.

img_7132
Ik ben ook dik. Zelfs nadat ik 40 kilo ben afgevallen en ik vind het niet erg om dik te zijn Waarom? Omdat ik blij ben met mijn leven en bij dat leven horen ook mijn vetrollen. Ik heb er een onwijs mooie man mee gevonden, ik heb er 2 prachtige lieve en gezonde dochters mee op de wereld gebracht, ik ga er de wereld mee over, ik dans er mee, sport er mee, met dit lijf sta ik elke ochtend op om een verschil te maken in de wereld, ik doe vrijwilligers werk, ik help de mensen om mij heen als ze mij nodig hebben en ik werk er keihard mee… Wanneer je blind zou zijn en dit zou horen zou je ook niet denken ‘goh ze is dik’. En dat is precies mijn punt, mensen oordelen altijd zo snel.

Myra

Ik vind iedereen prachtig. Ik blijf dit maar herhalen en zeggen, ook in mijn omgeving. Iedereen is anders en dat vind ik mooi, of je nu volslank, slank, klein, lang, grote of kleine borsten en billen hebt. Het hoort bij jou. Niemand heeft het recht om jou een rotgevoel aan te praten net zoals jij het recht niet hebt om dit bij anderen te doen. En laten we nu eerlijk zijn. Dat is toch wat ons echt mooi maakt, het feit dat we de capaciteit bezitten om mensen niet te beoordelen op hoe ze eruit zien maar juist om wie ze zijn?

images (2)

Ben jij ook weleens naar behandeld vanwege je uiterlijk? Of heb je zonder erbij na te denken dit weleens bij iemand gedaan? Ik ben heel benieuwd naar je ervaringen hierin. Laat het me hieronder bij de reacties weten.

Wees lief voor elkaar en geef eens wat vaker een complimentje!

Liefs Dalia

 5 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s