Flowee spijkermat & kussen, werkt het echt?

Waarschijnlijk heb je hem al van verschillende merken voorbij zien komen op social media. De spijkermat en het spijkerkussen.

Twee maanden geleden ontving ik deze mat en het kussen, samen met een ontspannend oogkussen en een massagehandschoen. De massagehandschoen, daar vertel ik later meer over. Dit topic gaat over de spijkermat en het spijkerkussen. Ik heb het uitgebreid getest en ben positief.

Flowee over de spijkermat en het kussen:

Door het gebruik van de spijkermat ervaar je al binnen enkele minuten ontspanning van je spieren, innerlijke rust of juist energie. De Flowee Spijkermat wordt voor verschillende doeleinden gebruikt en is dan ook een echte aanvulling op jouw dagelijkse routine! De spijkermat, ook wel bekend als acupressuurmat, zorgt ervoor dat er verschillende drukpunten in het lichaam geactiveerd worden. Ook wordt door het gebruik van de mat de doorbloeding gestimuleerd en maakt het lichaam 2 gelukshormonen (Endorfine & Oxytocine) aan die zorgen voor extra ontspanning.  

De Flowee spijkermat is inzetbaar bij; 

Nek en schouderklachten
Betere ontspanning bij spieren die vastzitten 
Slaapproblemen 
Diverse rugklachten waaronder spit en hernia
Fibromyalgie
Bij pijnlijke en vermoeide voeten, hielspoor en wintertenen 
Autisme en ADHD (ook bij kinderen) 
Frozen shoulder & Whiplash
Chronische en reumatische pijnklachten
Burnoutklachten & Stress
Onderdeel van gezonde lifestyle en meer rust

En dan nu mijn eigen ervaring ermee.

Allereerst vind ik het een heel mooi ding om te zien, hij is compact en heeft een prachtige kleur. Er zitten natuurlijk geen echte spijkers op maar bloemetjes die uitsteken. Ze zijn nogal hard zodat ze de juiste werking kunnen garanderen op je lichaam.

De geweldige werking van de acupressuurmat heeft zijn oorsprong in India. De bekende spijkerbedden uit dit land zijn de inspiratiebron geweest voor de ontwikkeling van deze matten. Door de meer dan 5000 ‘puntjes’ op de mat worden de zenuwuiteinden en bloedsomloop van het lichaam gestimuleerd. Het lichaam maakt hierdoor zelf de ‘feel good’ hormonen oxytocine en endorfine.

Deze hormonen zorgen voor ontspanning, pijnverlichting en een gevoel van euforie. Een goede doorstroming van energie is de basis van onze gezondheid, het houdt ons lichaam en geest in balans.

Mijn man en ik hebben de mat & het kussen uitgebreid getest, elke avond voor het slapengaan een kwartiertje en ik moet zeggen. Ik slaap er dus echt beter door. Ik ben zelfs een paar keer op de mat in slaap gevallen en ik heb mijn man een paar keer wakker gemaakt omdat hij lag te snurken op de mat…gelukkig hadden we een wekker gezet.

Het is heel vreemd want in alle eerlijkheid, het is best wel pijnlijk. Toen ik de eerste keer op de mat ging liggen dacht ik echt ” wat een hel ” maar als je er eenmaal op ligt en het oogkussentje dat heerlijk naar lavendel ruikt op hebt, went het snel en doet het niet meer echt pijn, sterker nog, ik kom in een soort meditatieve toestand en merk dat ik heel makkelijk mijn hoofd kan leegmaken, relaxte muziek op de achtergrond helpt daar zeker bij. En mijn hoofd leegmaken daar dat is toch wel iets waar ik het altijd erg moeilijk mee heb omdat er altijd van alles gebeurd in mijn hoofd. Ik word er zen van en ik voel geen pijn meer. Als het moment van opstaan komt en je zet weer wat druk dan doet het wel weer even pijn. Maar toch…dit kussen is geweldig.

Toen ik het ontving was dat eigenlijk naar aanleiding van al een paar weken zware pijn in mijn onderrug en ook weer wat fibromyalgie klachten. Ik was dus heel blij dat ik dit kussen en de mat mocht proberen. Het helpt mij beter te slapen, de pijn in mijn rug is niet weg maar zeker een stuk minder en ik merk dat ik dingen makkelijker van mij af laat glijden. Wat wil je nog meer?

img_8389Ik raad dit product aan iedereen aan. Het is even wennen maar heel fijn, het neemt weinig ruimte in beslag. Je kunt het overal gebruiken en op alle delen van je lichaam. En ze zijn ook nog eens heel betaalbaar!

Je kunt de Flowee mat & het kussen hier bestellen. Daarnaast kun je ze ook hier vinden op Instagram

Heb je vragen over mijn ervaringen dan beantwoord ik ze graag. Laat hieronder een reactie achter en ik kom erop terug!

Liefs Dalia

Één reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s