Reset

Onlangs heb ik een “reset” programma gedaan. Ik had er geen verwachtingen van, ik wist alleen dat ik als atleet niet wilde afvallen. Afslanken (vetverlies) ja maar afvallen met rigoureus kilo verlies nee want dat kost ook altijd je spiermassa wel iets.

 

Okee eerlijk is eerlijk redelijk sceptisch maar met enorme nieuwsgierigheid ben ik er aan begonnen. Mijn nieuwsgierigheid werkte aanstekelijk want mijn man deed het programma ook mee! De eerste twee dagen drink je best veel aloë vera drank, zeer voedzame drank met wel meer dan 200 voedingsstoffen. En dat merk je, wij hebben totaal geen hongergevoel ervaren. Wat je trouwens erbij MOET eten alle dagen en ook dus de eerste 2 dagen, zijn groenten! Fruit mag ook. Bij het programma zit een boekje waarin heel duidelijk staat beschreven wat en hoe je alles moet doen. Omdat wij hadden gekozen voor de aloë vera met perzik, aten wij geen fruit (extra) ivm de suikers die anders te veel binnen zouden komen.

 

Vanaf dag 3 ga je in de avond een maaltijd eten. Een gezonde gevarieerde maaltijd van zo’n 600kcal. Ook hier word je mee geholpen. In het boekje staan heerlijke maaltijden met zeer duidelijke beschrijvingen gegeven. Trouwens niet alleen voor het avondeten zijn er menu’s maar ook voor de shake die je gaat maken. Een heerlijke eiwitshake vol met vitaminen en mineralen zit erbij die je vanaf dag 1 ook drinkt. Je hebt de keus uit vanille of chocolade smaak, deze drink je met amandel – soja of kokosmelk. Aan jou de keus!

 

Omdat ik atleet ben en dagelijks mijn trainingen heb en de bijhorende cardio werd mij geadviseerd er net iets meer bij te eten, naast dat advies wilde ik dit zelf ook omdat ik geen spiermassa verlies wil. Tja, nogmaals nieuwsgierig en sceptisch tegelijk. Eigenlijk heb ik niet zo veel meer gegeten, de trainingen gingen lekker, ik had veel meer energie dan anders en voelde mij fit. Maar echt fit. Wat mij ook opviel? Ik sliep ineens heel lekker en goed. Ik slaap al jaren niet aan een stuk. Ik word altijd wakker tussendoor en of ik ben heel vroeg wakker en kom ik niet meer in slaap. Nou als ik dan een nadeel moet noemen van dit programma? Wij hebben ons in deze 9 dagen 3x verslapen!!  Al vinden wij dat totaal niet negatief! Wel geef ik toe, dat vanaf dag 7 wij het in de avond wat lastiger begonnen te vinden. Hongergevoel was daar plots. Maar een flinke kanttekening, we waren dan ook in gelegenheden geweest waar zoetigheden voor het rapen lagen zeg maar en op visite gaan waar je steeds nee zegt tegen een koekje helpt niet echt mee om thuis het gevoel te hebben te willen snaaien. Beiden hebben wij een koekje gegeten en wat chocolaatjes, gewoon omdat wij daar zin in hadden en omdat wij vonden dat het kon! Dit programma is echt een bewustwording van waar je valkuil ligt. Je wordt bewust van wat je eet en hoeveel.  Let er op!!! Als je van jezelf weet dat je daarna niet terug in het gareel kan? Neem dan een glas water of glas thee want dat helpt je hongergevoel ook te bedwingen en dat is vele malen beter voor je dan een koek. Niet alleen tijdens dit programma trouwens.

 

En zo was daar dag 10. Oftewel de ochtend na de 9 dagen van ons reset programma. De ochtend waarin wij op de weegschaal gingen staan en onszelf gingen confronteren met wat cijfertjes. Niet dat wij het daar voor deden, maar als je iets test en zou willen adviseren wil je weten wat het doet toch? Qua gewicht was er bij beiden ruim een kilo af, zoals mijn man zei “had meer kunnen zijn”. Dat klopt. De centimeters geven ook een positief verschil aan, her en der waren wij geslonken. Allemaal heel leuk en aardig, maar onze winst zit ‘m echt in de fitheid die wij ervaren. Wij voelen ons fitter dan voorheen en dat is wat voor ons telt! Wie weet houden wij dit er wel in, een reset twee keer per jaar.

Opsomming;

IMG_4829

Wat kun je die 9 dagen verwachten?

*je gaat je energieker en vitaler voelen

*eerste stap in het aanpassen van jouw gewoonten

*je gezondheid te stimuleren

*je fitter voelen

*het programma is ontworpen om jou te ondersteunen in een gezonde levensstijl

 

Mocht jij na het lezen van dit blog nu vragen hebben? Stuur mij gerust een berichtje via social media Pienspower (mailen kan ook).

Ik wens jullie een mooie en energieke dag!

 

Liefs,

 

Carien

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s