Dus dat…

De weken vliegen voorbij! Het is gewoon al weer november. Nog een paar weken en we zitten in de laatste maand van het jaar.

We maken ons op naar de verandering van 2019 naar 2020. Met of zonder vuurwerk? Eerst is er nog het leukste kinderfeest van het jaar, Sinterklaas! Met of zonder geschminkte Piet?

IMG_5750

Wat vinden jullie daar nu van? Van die hele pietendiscussie. Wellicht begeef ik mij nu op zéér glad ijs, maar ik zelf vind er wat van. Maar waar is dat op gebaseerd? Aan veranderingen ontkom je niet. Kijk eens goed, ook naar jezelf. Ben jij helemaal hetzelfde als vorig jaar rond deze tijd? Zowel innerlijk, uiterlijk of je baan of je partner etc. etc,

Het leven, het jaar, de dagen, het draait door. De maan gaat onder en de zon komt op, dat is een vast gegeven iedere dag weer. Maar al het overige is continu in beweging en onderhevig aan verandering. Ieder mens is iedere dag in ontwikkeling, iedere situatie leert jou en of daagt je uit om wel of niet te reageren of hoe je er mee om kan gaan. Je bent en blijft in ontwikkeling, dat is iets moois en iets goeds. Maar nu komt ie, soms kun je beter niet aan tradities gaan zitten knutselen. Het mag toch ook gewoon wel eens blijven zoals het is?

IMG_5751

Deze hele pietendiscussie vind ik er zo eentje waarvan men beter niet al te veel poppenkast en heisa moet maken. Om het wat korter door de bocht te schrijven, ik vind het onzinnig en vervelend worden. Het is zo jammer dat een onschuldig leuk en positief KINDERfeestje zo teniet wordt gedaan door de opvatting en meningen van een volwassene. Alleen ik ben bij mijzelf te raden gegaan waarom mij dit nu zo is gaan storen.

Ik ben tot de conclusie gekomen dat het mij raakt omdat men aan mijn herinneringen komt. En ik hecht waarde aan mijn herinneringen van die tijd, voor ons was het dé tijd van het jaar! De spanning de vreugde de saamhorigheid. Met de hele familie bij elkaar, wachten op dat ene moment..BOEM BOEM KLOP KLOP op de deur…van schrik vergat je te ademen en in al je adrenaline rende je als een kip zonder kop naar daar waar je hoorde kloppen…toen ik vele jaren later zelf moeder ben geworden en ik deze tijd dunnetjes overdeed met mijn eigen kinderen heb ik daar intens van genoten. Ieder jaar weer denk ik met een warm hart terug aan deze momenten. Oh en de momenten dat je op zijn mooist liedjes blèrde in de hoop dat het toch echt hard genoeg was..herkenbaar?

IMG_5752

Waarom zou dit dan niet kunnen met een geschminkt mens erbij? Het zijn namelijk niet de kinderen die er een probleem van maken, die leven heerlijk onbezorgd in een mooie tijd en in hun fantasie. Het zijn volwassenen die er problemen mee hebben. Ik stoor mij er aan dat mag duidelijk zijn. Om de reden die ik hierboven gaf, ze komen aan mijn historie/mijn herinneringen!! Ik verander er niks aan, dat weet ik. Mij er druk om maken doe ik niet, maar ik vind het jammer! dat wel! Nu zijn er geen pietjes meer in het Sinterklaasjournaal te zien, op straat in de optocht zijn er alleen nog roetveegpietjes die roet van de schoorsteen in het gezicht hebben maar wonder boven wonder is hun kleding schoon gebleven. Oh maar dat is dan wel iets waar kinderen van kunnen leren…je gezicht is helemaal smerig van het buitenspelen maar je kleiding blijft schoon. Hahahaha daar zie ik dan wel weer voor velen moeders een hoop “ergernis” van verminderen, scheelt een hoop wasgoed. Naja dat dus, onzinnige discussie, kansloos om je druk over te maken. Ik wens iedereen zaterdag een hele fijne Sint intocht en een nog mooiere en fijnere pakjesavond met de familie.

 

Liefs,

 

Carien

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s