Reggy’s Blog: Daar zijn ze weer! *ZUCHT*

Je kent het wel; elk keer tegen oud en nieuw komen de goede voornemens weer uit de kast. Iedereen spreekt zich uit over bepaalde doelen die zij in het nieuwe jaar willen behalen. Maar hoeveel van deze doelen worden ook echt behaald? Meestal sneuvelen de meeste goede voornemens na een aantal weken. Is het wel reëel om deze vast te stellen en uit te spreken? Want je hebt altijd mensen die het tegen je gebruiken;

  • Ik dacht dat je goede voornemens had vastgesteld?
  • Nu alweer gestopt met je goede voornemens?
  • Het is ook elk jaar weer hetzelfde met jou he!
  • Zo goed was het voornemen ook weer niet als je nu al gestopt bent

Het is goed om doelen vast te stellen om te behalen, dat maakt het leven leuk! Vooral als je vorderingen ziet in je doelen en het einde steeds dichterbij komt. Ik denk dat het belangrijkste is om je goede voornemens op te splitsen, niet alles in één keer willen doen maar verdelen. Zorg er ook voor dat je het leuk blijft houden voor jezelf en dat het niet een must gaat worden en je alles aan de kant schuift. Op een bepaald moment verlies je motivatie, dit kan gebeuren doordat je niet lekker in je vel zit, bepaalde gebeurtenissen in je leven of als het te langzaam gaat voor jouw gevoel.

IMG_9122

Ik heb het ook heel vaak gehad! Elk jaar tijdens oud & nieuw iedereen vertellen over mijn goede voornemens! Die vooral gevolgd werden door de uitspraak; dit jaar gaat het echt anders en behaal ik mijn doelen. Hahaha, als ik er nu aan terugdenk moet ik ook gewoon lachen. Als ik voor elke keer € 1,00 zou krijgen, dan zou ik steeds naar mijn rekening kijken alleen al voor het bedrag wat er op zou staan.

IMG_9123

Maar toch is er een punt in mijn leven geweest dat ik echt door zou zetten en mijn goede voornemens wilde behalen. Ik ben nu meer dan een jaar gestopt met roken *applaus* en ben vanaf januari bezig met het versterken en verbeteren van mijn lichaam en gezondheid. En ook dat is tot op heden een groot succes *dubbel applaus*. De reden dat ik het nu wel behaal is voor mij heel makkelijk; ik heb een doel voor ogen en wilde de kwaliteit van mijn leven verbeteren, ik heb mijn doelen opgedeeld in stukjes en elke keer als ik mijn doelstelling behaald heb dan vier ik dit ook. Elke behaalde doel, hoe klein het ook is moet je zien als een overwinning. Begrijp mij niet verkeerd, ook ik heb momenten dat het wat lastiger is om de motivatie te vinden. Wat betreft het sporten, roken wil ik niet meer doen! Het stinkt, is duur en ongezond! Maar op sommige dagen, vooral lange en drukke dagen na het werken heb je niet altijd zin om te sporten. Ik heb daarom besloten het sporten vooral in de ochtend te doen op dagen dat ik vrij heb. Mijn woensdagen, zaterdagen en zondagen zijn mijn sportochtenden! Heerlijk begin van de ochtend.

IMG_9124

Maar nu heb ik weer even genoeg geluld! Ik ben benieuwd; wat zijn jullie ervaringen met het hebben/uitspreken en behalen van goede voornemens?

Groetjes,
Reggy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s