Schaamte, zit het in je of is het je aangeleerd?

Vanaf dat we klein zijn worden we door onze ouders opgevoed. In hoeverre neem je dingen over van je ouders en wordt iets je aangeleerd. In hoeverre nemen we aan dat wat de rest van de maatschappij vind ook echt zo is?

Neem nu dingen als seksualiteit, borstvoeding geven, seks, naaktheid en geaardheid, discriminatie, masturbatie en zo kan ik nog wel tig dingen noemen.

Van jongs af aan wordt ons eigenlijk verteld hoe we over bovenstaande moeten denken, door onze ouders en de maatschappij. Nog steeds veel mensen worden opgevoed met het idee dat je je moet schamen voor bepaalde dingen. Dat bepaalde bevolkingsgroepen niet goed zijn en zo maar door.

Maar hoe zou de wereld er nu uitzien als je vanuit je opvoeding de kans kreeg om je eigen mening ergens over te vormen. Of opgevoed werd vanuit de gedachte dat niet iedereen hetzelfde is en zijn leven zou moeten kunnen leven zoals hij/zij dat zou willen.

Laten we nu eens beginnen met die bizarre preutsheid die er in de wereld is. Ik ben van mening dat we allemaal naakt op deze wereld zijn gekomen en dat is toch de normaalste zaak van de wereld? En toch, zodra er ergens een tepel zichtbaar is gaat de media volledig op tilt omdat er een blote borst met tepel zichtbaar was. Vrouwen die gewoon doen wat de natuur van hen vraagt, zoals borstvoeding geven worden weggestuurd van terrasjes en als je openlijk toegeeft dat je tevreden bent met je seksualiteit dan heeft ook iemand daar wel weer wat op te zeggen.

Van mij mag je zijn hoe je bent, het interesseerd mij werkelijk waar geen ene reet wat voor geaardheid, afkomst, kleur of geloof jij hebt of hoe je jezelf presenteert. Je zoekt toch altijd de mensen uit die het meest met jou gemeen hebben dus leef en laat leven.

Waar ik mij aan stoor is dat alle bovenstaande toch altijd weer oordelen over anderen terwijl als we elkaar allemaal zouden accepteren en onze kinderen wat vrijer (ik bedoel niet minder streng) zouden opvoeden zouden er veel minder onzekere, depressieve mensen op de wereld zijn en zouden mensen meer gelukkiger zijn omdat zij zichzelf mogen zijn. Waarom moeten we toch altijd een oordeel over iemand hebben, wat schiet jij ermee op?

Dus laat die vrouw haar kind gewoon voeden. Aprecieer het menselijk lichaam en die knul die graag op hoge hakken loopt…laat hem lekker gaan…je hebt er niets mee te maken en het maakt hen gelukkig. So what? Wil je het niet zien? Lekker niet kijken…en dat geldt voor alles op deze wereld. Leef en laat leven.

Liefs Dalia

Één reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s