Allergische reactie op rode inkt van een tattoo?

Twee weken geleden liet ik een mooie tattoo op mijn enkel zetten. Zoals vele van jullie weten heb ik twee grote tatoos op mijn armen, een grote op mijn linkerbeen en een kleintje op mijn rechterpols. Ze zijn allemaal door dezelfde tattoo artist gezet en ik ben hier niets dan tevreden over. Ook genees ik heel erg snel. Na het zetten van mijn tattoos waren ze binnen een week geheeld en vrij van velletjes en korstjes.

Ik wilde deze laatste tattoo op mijn enkel nog heel graag en was er onwijs blij mee. Een feniks…waar rode inkt in zit. Na een paar dagen leek het erop dat een stukje van de wond maar niet wilde helen en op de plekken waar rode inkt zit bleef het ook rood en pijnlijk eromheen. Ik dacht dat het wel meeviel, omdat elke tattoo weer anders is en deze ook wel op een gevoelige plek zat. Tot ik na een week wel heel erg veel pijn begon te ervaren en bijna niet meer kon lopen. Nadat ik mijn broek een stukje omhoog deed en dit zag… begon ik me toch wel erge zorgen te maken en te vermoeden dat er iets meer aan de hand was.

img_9959

Aanvankelijk dacht ik dat er misschien toch een infectie zat maar bij het bellen van de huisarts (die wilde dat ik direct langskwam) bleek dat het waarschijnlijk een reactie is op de rode inkt. Je ziet ook op de foto dat het zwart prima heelt maar daar waar rode inkt zit irritatie zit. Blijkbaar is dit iets wat vaker voorkomt en dan met name bij rode inkt. Ik had hier nog nooit van gehoord. Er is nog niet veel over bekend maar er is een hele poli bij het VU ziekenhuis voor opgezet. Ik moet daarheen maar er is een lange wachttijd en ik kan in februari pas terecht.

bd991599-6d52-413a-91ba-3bb0218929c8Ondertussen slik ik dus nu al een aantal dagen een flinke doses (2000mg) antibiotica per dag en moet ik op de wond zelf corticosteroïden smeren en deze afdekken om de reactie tegen te gaan.

Nu is het dus afwachten en hopen dat het snel over gaat, dat de creme en de antibiotica hun werk gaan doen en de wond alsnog heelt. Hopelijk ook een beetje mooi zodat ik niet terug hoef om hem bij te laten werken (MET ZWARTE INKT).

Vooralsnog doet het in ieder geval nog echt veel pijn, kriebelt en klopt het en ben ik ontzettend moe. Ik doe dan ook weinig meer dan slapen, eten en een beetje Netflix & Disney+ kijken.

Via Instagram hou ik jullie op de hoogte van de voortgang.

 

Mocht je iets meer willen lezen over de poli en allergie op de inkt dan kun je meer informatie hier vinden.

Liefs Dalia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s