Bionext Overstapweken: Stap over op Biologisch!

Denk jij erover na wat je in je lichaam stopt? Vroeger was ik daar nooit zo bewust mee bezig. Ik at gewoon waar ik zin in had. Snoep, suikers, pakjes, zakjes. Zolang het maar lekker smaakte en ik niet teveel moeite hoefde te doen om na mijn werk een lekkere maaltijd op tafel te zetten.

4ac2e17a-5af9-45dd-81b4-bcb568d81f92.jpgWat ben ik daarvan teruggekomen zeg. Door de ontdekking van mijn reuma ben ik mij (nu alweer een paar jaar geleden) gaan verdiepen in wat voeding met je lichaam kan doen. En geloof me dat is veel! Ik ben gaandeweg steeds gezonder gaan eten. En ja dat koken dat duurt wel wat langer maar we zitten hier in huize van Dorssen een stuk beter in ons vel en voelen ons een heel stuk gezonder. En…bonus….dat zie je ook!

Het liefst eet ik producten die biologisch zijn. Omdat dit gezonder is voor mijn lichaam maar ook beter is voor het milieu, eerlijker is voor de dieren en het groente en fruit ook veel lekkerder smaakt.

Een tijdje geleden kreeg ik een biologische box van Farmed Today toegestuurd. Je weet wel met de aarde er nog op. Ik heb zeker een kwartier boven die doos gestaan want het rook zo heerlijk vers en gezond…natuurlijk moest ik alles daarna wel goed wassen maar hoe fijn is het dat dit soort organisaties bestaan en dat je gewoon de meest verse en schone (in de zin van dat er geen troep is maar dat het puur natuur is) kunt kopen tegenwoordig in plaats van de perfect geteelde groente en fruit met allemaal dezelfde grootte. Dat zou toch niet uit moeten maken. Ik bedoel, uiteindelijk beland het toch allemaal in je lichaam en die perfecte paprika bevat zoveel troep en pesticiden. Dat komt dus ook weer in je lichaam terecht. Ik eet daarom liever de imperfect uitziende maar die veel gezonder en schoner is. Jij toch ook?

Wist je dat; 22 procent van de Nederlandse consumenten (ongeveer) evenveel biologische- als niet-biologische voedingsmiddelen koopt? Bijna de helft van de biologische kopers koopt nu zelfs meer biologische producten dan voorheen. De argumenten die consumenten aanhalen om voor biologisch te kiezen, zijn de effecten op het milieu en het ruimere assortiment

Bron: Bionext.

Maar Biologisch eten…wat is dat nu precies?

Bij de productie van biologisch voedsel wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met milieu en het welzijn van dieren.

c8ff9d06-ec43-4448-b967-0af3c3c92b68.jpgBoeren gebruiken biologisch voer voor hun dieren en hebben een diervriendelijke werkwijze. De dieren krijgen meer ruimte om te bewegen dan je op andere boerderijen ziet. Ook krijgen de dieren minder vaak antibiotica en is de manier van leven zo ingericht dat de natuurlijke weerstand zoveel mogelijk wordt bevorderd. Er wordt daarnaast ook geen genetische modificatie gebruikt en er zit geen rommel in hun eten.

Ditzelfde gelde eigenlijk ook voor de landbouw. Alles wordt zo natuurlijk mogelijk geteelt. Meer over wat biologisch eten is vind je op de website van het voedingscentrum

Nu het nieuwe jaar weer van start is gegaan komt Bionext met het initiatief voor “de overstapweken” De Campagne start 6 januari en dat is natuurlijk een mooi moment om de keuze te maken voor een gezondere en biologische leefstijl.

De boodschap is simpel: ‘Stap over op biologisch eten’. Gedurende drie weken loopt de campagne waarbij de voordelen van biologische producten in de spotlight worden gezet. In deze campagne laat Bio lekker voor je zien hoe leuk én makkelijk het is om dagelijks het verschil te maken. ”Wij hopen dat we met de Overstapweken zo veel mogelijk mensen kunnen overtuigen om in het nieuwe jaar nog vaker voor biologisch te kiezen. Het past perfect bij iedereen die duurzame en groene voornemens heeft. Januari is daarom het moment om over te stappen naar biologisch”, aldus Joyce van de Bos (Manager Marketing & Communicatie, Bionext).

Zelf stappen wij thuis al steeds vaker over op biologisch eten en eerlijk, we merken echt dat we ons er beter, gezonder en energieker door voelen.

Alle informatie over biologisch eten kun je vinden op de website van Bionext.

Wat zeg je ervan, doe jij ook mee?

Liefs Dalia

disclaimer: deze blog is gesponsord door Bionext.nl

 

 Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s