Plastische Chirurgie, Botox, Borstvergroting, Nosejobs, Lipfillers en Traangootbehandelingen?

Steeds vaker zie ik op social media mensen voorbij komen die iets aan zichzelf laten veranderen. Vaak zijn dat dezelfde mensen die je vertellen dat je tevreden en gelukkig met jezelf moet zijn zoals je bent.

Nu zeg ik altijd dat iedereen lekker moet doen waar hij zelf zin in heeft en dat meen ik ook echt. Ik bedoel, je borsten laten vergroten omdat je echt een hele kleine A cup hebt, een nosejob om medische redenen of een fronsrimpel injecteren omdat dit helpt tegen hoofdpijn begrijp ik allemaal.

Maar ja er zijn bepaalde dingen, daar heb ik wel een mening over. Met name omdat het gedeeld wordt op social media, waar ook veel onzekere jongeren (en ook volwassenen) zijn. Ik vind dat een lastig punt. Omdat we elkaar allemaal moeten accepteren zoals we zijn en iedereen mooi is. En daar zit het hem in…want hoe zeg je dat maar laat je vervolgens van alles aan jezelf veranderen? Ik zeg niet dat je dat niet mag doen want jou lichaam is van jou en wat jij ermee doet daar heeft niemand iets over te zeggen. Maar vertel dan wel eerlijk op social media hoe het echt zit. Vertel over je onzekerheden en je beslissingen daarin. Zodat ook de onzekere mensen weten dat het bij jou waarschijnlijk ook gewoon vanuit onzekerheid is en misschien wel inspiratie uit je halen en zien dat ook jij een mens bent met je eigen onzekerheden en niet perfect bent.

Maar echte botox behandelingen? Ligt het nu aan mij of voel je dan gewoon je eigen gezicht niet meer? Of een borstvergroting waarvan je duidelijk ziet dat ze niet echt zijn. En dan heb ik het nog niet eens over iedereen die tegenwoordig nosejobs, lipfillers en traangootbehandelingen laat doen. Het lijkt wel een trend om tegenwoordig iets cosmetisch te laten doen in plaats van dat het is waar het voor bedoeld is. Iemand zijn onzekerheden wegnemen.

quote-Gabourey-Sidibe-your-body-is-your-temple-its-your-231421_2.png.8604785cb586c7a5d40de04fd4f21f03

True ik heb ook iets cosmetisch laten doen, mijn oksels heb ik laten laseren. Verder zijn er twee ingrepen waarvan ik altijd heb gezegd dat ik ze zou laten doen als dit nodig zou zijn. Mijn moeder is echt het toppunt van jezelf accepteren zoals je bent. Zij heeft een hele grote spatader op haar been…echt zo’n grote waaier weetje wel. Ik vind dat echt vreselijk maar zij wil hem niet weg laten halen. Ik heb ergens op mijn been een heel kleintje die je bijna niet ziet. Maar stel nu…dat dat ineens zo’n waaier wordt zoals mijn ma die heeft…ja dan laat ik hem wegspuiten…Ik ben ontzettend trots op mijn benen en kuiten en wil daar echt niet zo’n ontsierende waaier hebben.

Of een afhangend ooglid, begrijp je wat ik bedoel? Dat je oog zo gaat hangen dat je een dubbel ooglid hebt…dan zou ik wel een ooglidcorrectie laten doen.

Maar verder, ik ben tevreden met mijn kleine borsten, rimpels horen bij oud worden en als ik wallen heb dan werk ik ze weg met make up.

Persoonlijk wil ik dus geen rommel in mijn lijf.

En terwijl ik dit dan zo teruglees denk ik. Tja, al die mensen die al die ingrepen laten doen zullen daar misschien net als ik ook wel net als ik hun redenen voor hebben.

En dan nog steeds, ik vind dat je het niet nodig hebt. Op de lange duur ga je er negatieve effecten van ondervinden en daarnaast vind ik je mooi zoals je bent. Als je niet tevreden bent doe dan vooral wat jou gelukkig maakt maar houd wel heel goed in je achterhoofd dat je op social media vaak een voorbeeld voor velen bent en wees eerlijk over je beweegredenen.

En jij? Heb jij weleens iets aan jezelf laten doen of zou je dit doen en wat zijn je beweegredenen er achter?

Liefs Dalia

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s