Reggy’s Blog: Selflove

Een term die je vast gehoord hebt de afgelopen tijd; Selflove. Liefde voor jezelf hebben, de persoon die je bent. Maar waarom is dit nou zo belangrijk? Ik ga mijn  mening vertellen waarom ik het belangrijk vind en hoe ik op het punt ben gekomen dat ik ook Selflove heb voor mijzelf.

We worden al genoeg bestookt met het beeld dat je perfect moet zijn. Vrouwen moeten curvy zijn, maar alleen curvy op de juiste plekken. Ze moeten grote borsten hebben, een ronde kont en volle lippen. Heb je het niet van nature? Dan is dat toch geen probleem, want tegenwoordig kun je het gewoon kopen. Mannen moeten gespierd zijn, sportief, lang en mogen niet te curvy zijn. Want dat is toch niet mooi en gezond een man met een buikje. Neem maar een kijkje op Instagram! De profielen met de “perfecte” mensen komen per duizenden of zelfs meer in je scherm. Op tv zie je toch in programma’s alleen de mooie mensen verschijnen, want het oog wil ook wat.

GENOEG!

Het beeld wat we te zien krijgen is heus niet wat een ieder verwacht van een man of vrouw! Het is een beeld die bepaalde of hoe ik het zeg bekrompen mensen willen zien. Want zijn deze mensen nou echt gelukkig en zelfverzekerd in het leven? Of is gewoon het plaatje op het juiste moment genomen en zijn er 80 takes nodig om het juiste beeld te krijgen?

Maar onderschat AUB niet hoeveel invloed die beeld hebben op mannen en vrouw van alle leeftijden. Want als je alleen die beelden ziet, dan moet ik er toch ook zo uitzien?! Iedereen is toch zo? Dat is toch normaal, ik ben abnormaal want ik pas niet in het plaatje. LAAT DEZE GEDACHTEN LOS (sorry voor de capslock, maar het moet wel overkomen)

Eerlijk is eerlijk, ook ik heb vaak genoeg met zulke gedachten gekampt. Ook ik wilde “dat” plaatje of beeld nastreven want dat moet toch. Het heeft lang geduurd voordat ik dat heb losgelaten en begon te houden van mijzelf. Selflove. Want zolang ik van mijzelf kan houden, dan kunnen anderen dat toch ook? Dat klopt, start van elke reis begint bij jezelf. Ben je klaar om de reis te maken? Het duurde voor mij ook best lang om Selflove te vinden, maar ik heb het gevonden! Ik moest gewoon vaak tegen mijzelf zeggen dat ik goed ben zoals ik ben en dat als ik wil veranderen dat het voor mijzelf is en niemand anders. Dat ik mijzelf niet laat opnaaien door een beeld die geschetst word op social media of tv. Ik ben wie ik ben, ik heb zo mijn perfecties maar ook mijn imperfecties. Ik heb mijn goede dagen en mijn slechte dagen. Ik heb Selflove, maar ik hou er ook van om te sporten en mijn lichaam te zien veranderen. Eigenlijk is veranderen niet het juiste woord, meer verbeteren/upgraden. Gezonder, sterker. Voor mijzelf, zodat mijn naaste nog lang van mijn kunnen genieten.

Ik vind het zo belangrijk dat mensen bepaalde verwachtingen van de maatschappij laten gaan en niet nastreven. Het is misschien heel cliché, maar je bent goed zoals je bent! En wil je iets aan jezelf veranderen? Doe het dan ook voor de juiste redenen,  jezelf, omdat jij er klaar voor bent en het wilt. Het houden van jezelf zorgt ervoor dat je sterker in je schoenen zal staan, dat je wat plezier terug krijgt in het leven en dat bepaalde opmerkingen je niets meer doen. We leggen ons zelf ook super veel druk op, ook dit is niet nodig. 

Selflove, liefde hebben voor jezelf ongeacht hoe je eruit ziet! Selflove discrimineert niet! Selflove brengt geen verdriet. Selflove heelt, brengt mensen bij elkaar en geeft vreugde. Daarom is het zo mooi om te zien hoe mensen elkaar opzoeken als het gaat om Selflove of body positive zijn. Dit moeten we vooral blijven doen! Steun elkaar! Motiveer elkaar! Maar het belangrijkste; help elkaar! Zie je iemand in je omgeving of online die moeite heeft met Selflove, help diegene als jij wel Selflove hebt. Geef die persoon advies, wees een luisterend oor. Hiermee laat je de community groeien en sterker worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s