Zelfwaardering door likes? Of ben je gewoon een winnaar!

Geloof jij in jezelf, ben je tevreden met wie je bent, hoe je eruit ziet? Of meet jij je waarde aan het aantal likes dat je krijgt op diverse sociale media. Likes zijn leuk maar men reageert op een foto die men op dat moment ziet..op dat moment..oftewel een moment opname. Heel social media staat er vol mee want niemand plaatst ten slotte zijn lelijke foto’s.

Ikzelf, ben gelukkiger met hoe ik eruit zie dan ooit, ik kijk in de spiegel en ben tevreden. Ook op het mentale vlak gaat het steeds beter met mij. Ik heb nog wel een weg te gaan en ik ben nog steeds niet helemaal over mijn Burn Out heen maar ik ben prima tevreden. Ik voel me daarmee gezegend en gewoon een winnaar met wat ik allemaal overkomen heb.

Ook ik ben regelmatig te vinden op sociale media. Voornamelijk op Instagram. En ook ik doe veel moeite om mooie foto’s te maken en daar leuke inspirerende teksten bij te schrijven en mijn eigen authentieke ik te zijn, wat je van mij ziet is altijd echt en oprecht.

Een paar jaar geleden wat het natuurlijk een heel stuk makkelijker, je kreeg alles op chronolosgische volgorde en zag gewoon alles waar jij voor koos, want laten we eerlijk zijn…ik volg mensen niet voor niets en zij mij toch?

Helaas werkt het niet meer op die manier en ben je tegenwoordig een heel stuk minder zichtbaar, Instagram bepaalt namelijk voor jou wat jij denkt leuk te vinden en laat je dit zien. Afhankelijk van of jij er wel of niet op reageert of liked krijg je een volgende post van deze persoon wel of niet te zien. Ik zie soms dagen niets van een bepaalde persoon en dan blijkt dat zij wel gewoon gepost hebben.

img_9874Ik hoor van mede influencers dat zij zich hier enorm aan storen. Het aantal likes gaat drastisch omlaag doordat je zichtbaarheid minder en ook blijf je een beetje hangen met volgers omdat nieuwe mensen bijna je profiel niet meer zien…om nog maar niet te spreken van hashtags want ook die werken regelmatig niet meer zoals dat hoort. Tja..het heeft me hier en daar wel een samenwerking gekost en dat is jammer maar meet ik mezelf aan die likes? Raak ik in de stress als ik ze niet krijg? Misschien stoor ik me er wat aan…maar dat is puur omdat ik al die moeite doe en gemiddeld zo’n 43% van mijn volgers mijn posts niet te zien krijgen.

Veel jongeren hebben hier ook mee te kampen. Zij zitten vol in hun ontwikkeling en zelfontplooing en die likes die maken dan toch wel dat je “leuk” gevonden wordt en dat doet voor een puber (en ook anderen) die toch al onzeker is natuurlijk heel wat voor het zelfvertrouwen. Maar het geeft ook een vertekend beeld want de likes komen veelal van mensen die je eigenlijk niet eens op persoonlijk vlak kent.

Ook zonder die likes ben ik nog steeds ik…ik geniet van al het moois dat ik wel heb en merk eigenlijk dat ik er juist weer wat meer door in het echte leven sta. Ik plaats niet meer elke dag iets en laat ook mijn telefoon wat vaker liggen. Ik pak wat vaker als ik op bed lig mijn e-reader en merk dat ik toch een heel stuk beter slaap.

Dus al met al…nee ik raak niet gestressed als ik weinig likes krijg, ik blijf niet hangen in het verleden en zit al helemaal niet meer in van die groepen. Het kost teveel tijd en leid af van wat er nu echt toe doet. Namelijk je echte leven, genieten en dingen doen waar jij plezier in hebt, tijd doorbrengen met de mensen waar je dat mee wilt, sporten, lekker koken, ga zo maar door. En dan besef je, social media is leuk maar ook weer niet zo belangrijk.

En jij? Meet jij jezelf aan likes, geeft social media je stress? Als het antwoord hierop ja is een tip van mij, laat je telefoon en social zo nu en dan gewoon even voor wat het is en geniet van de “echte” dingen om je heen! Geloof me, dat lucht op en is echt heerlijk!

Liefs DaliaGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s