Heb jij ook zo’n winterdip?

Eigenlijk heb ik het elk jaar wel een beetje, maar dit jaar lijkt het wel echt extreem te zijn. De winterdip. Te weinig zon, teveel wind, regen en bewolking en ondanks dat het winter is niet eens een beetje sneeuw met een lekker zonnetje…het lijkt wel erger dan ooit. De stormen in Nederland worden steeds erger, houden langer aan en maken het gewoon ontzettend depressief weer.

Ik ben daar gevoelig voor. Heel gevoelig. Even daargelaten dat ik met dit vochtige weer ook nog eens vreselijke pijn aan mijn lijf krijg. Merk ik dat ik er somberder van wordt. Ik…de altijd positieve persoon. Serieus ik zie in elke tegenslag of in elk obstakel wel een positieve noot. Maar dit weer..sorry ik zie er de positiviteit niet van in.

Een paar weken geleden was het zo erg dat ik me echt letterlijk zo depressief voelde dat ik mijzelf uit bed moest slepen om door te gaan. Ik ben dat niet gewend van mezelf…wel dat ik moeilijk uit bed kom maar dat ik me serieus dagenlang depri voel en eigenlijk alleen maar in bed wil liggen en wil huilen..om een reden die mij volledig onbekend is?

En omdat ik reuma heb moet ik nog oppassen als ik me zo voel ook. Het is namelijk algemeen bekend dat bij reumapatienten depressie op de loer ligt. Oftewel nadat ik me een week zo voelde zei ik al gelijk tegen Mike dat als het niet weg zou trekken ik toch maar even contact met de reumatoloog op moest gaan nemen.

Gelukkig voelde ik me na anderhalve week wel weer wat beter. Het gevoel een beetje down te zijn is nog niet helemaal weg maar ook niet meer zo dramatisch dat ik eigenlijk mijn bedje niet uitwil. En dat weekje vakantie heeft ook goed geholpen. Lekker uitslapen, leuke dingen gedaan.

Inmiddels ben ik wel echt op dat punt dat ik aan zomer of in ieder geval lente toe ben. Wat meer zon..jurkjes weer uit de kast, kleurtje op mijn gezicht. Echt doe mij maar 10x liever de 38 graden die we afgelopen zomer hadden…gewoon altijd…ik klaag niet, ik hou ervan!

Ik ben wel benieuwd of jullie ook zo’n last hebben van deze winterdip of ben ik de enige? Zo ja, hoe ga jij ermee om?Één reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s