Blijvend frisse was met wasparfum van Le Essenze di Elda

Sommige wasmiddelen ruiken zo ontzettend lekker, maar vaak ruik je daar nog maar weinig van als je schone was uit de droger komt, opgedroogd is of een tijdje in je kast gelegen heeft. Ik vind bijvoorbeeld die groene fles van Persil gel onwijs lekker ruiken maar blijven hangen doet hij eigenlijk niet echt.

Nu liep ik een paar weken geleden de trap op bij mijn werk waar mij een onwijs lekker “wasmiddel” geur tegemoet kwam. Uiteraard begon ik gelijk te vragen wie er was aan het draaien was en waar de machine dan stond. Niemand kon het mij vertellen. Dit gebeurde die week nog een paar keer tot ik er achter kwam dat het er geen wasmachine stond te draaien maar dat het mijn collega in het andere kantoor was die deze heerlijke geur bij zich droeg. Toen ik haar vroeg wat voor luchtje zij ophad omdat het zo lekker naar wasmiddel rook kwam daar het grote geheim uit! Het was geen parfum…nou ja geen traditioneel parfum. Ze gebruikt voor haar was geen wasverzachter maar wasparfum en je had er maar heeeeeeel weinig van nodig vertelde ze me.

Weinig nodig? Dat betekend heerlijk geurende was, minder vervuiling voor mijn wasmachine en…beter voor het milieu.

Ik ging op onderzoek uit en kwam terecht bij wasparfum.nl. Omdat ik de verschillende geuren allemaal wilde proberen bestelde ik een setje met daarin alle 10 de geuren zodat ik uiteindelijk kon kiezen van welke ik een grotere fles wilde bestellen. Per flesje kun je 2 wasjes draaien. Je gebruikt 5ml op 1 hele was en als je dat te sterk vind kan het met minder. Met dit proefpakketje kun je dus 20 of zelfs meer wasjes draaien. In Italie wordt het blijkbaar al heel lang gebruikt!

img_3888

Aangezien mijn beddegoed gewassen moest worden heb ik dit direct toen ik het pakketje binnenkreeg gewassen en toen later mijn man thuiskwam riep hij al direct wat ruikt het hier onwijs lekker in huis! Het beddengoed is uiteindelijk de kast in gegaan en een week later hebben we het weer gebruikt…het rook heerlijk fris.

Inmiddels heb ik dan ook 2 van mijn favoriete geuren besteld en ruikt mijn hele huis en kleding altijd heerlijk naar schone was.

Er zitten aan het gebruik van dit product ook heel veel voordelen.

  • Doordat het heel geconcentreerd is heb je maar heel weinig nodig waardoor je heel lang met een fles kunt doen. (500ml = 100 wasbeurten)
  • Geen muffe geurtjes meer als je de wasmachine opengooid.
  • De heerlijke geur van schone was die zich door je huis en in je kledingkast verspreid
  • Geen wasverzachter meer nodig (ook minder vervuiling in je machine aangezien wasverzachter een licht vette laag achterlaat die ook in je kleding terecht kan komen)
  • Er zijn 10 verschillende geuren waardoor je lekker af kunt wisselen
  • Beter voor het milieu.

Nog even een paar extra tips…

  • Als je een paar druppels opzuigt in je stofzuiger dan ruikt die ook niet meer muf en neemt hij de geur mee door het hele huis.
  • Heb je een luchtbevochtiger in huis? Doe in plaats van essentiele olien een paar druppels vermengd met water in de bevochtiger, eetgeurtjes zijn verleden tijd.
  • Ken je Febreze nog? Inmiddels zijn er heel veel varianten die allemaal nogal prijzig zijn…neem een spuitfles, vul die met water en doe daar wat van je favoriete wasparfum bij…je hebt nu je eigen Febreze gemaakt.

Tot slot. Dit artikel is absoluut niet gesponsord. Ik heb de flessen zelf aangeschaft en vind ze zo fijn dat ik het met jullie wilde delen.

De flessen wasparfum verschillen in prijs en je kunt ze kopen in 100ml en 500ml flessen. Met 500ml kun je bij juist gebruik ( een half dopje a 5ml) 100x wassen. Wasparfum is verkrijgbaar bij onder andere bol.com.

Ken je dit product al of ga je het proberen? Ik ben heel benieuwd wat je ervan vind en hoop dat je nog eens terug komt naar dit artikel om me te laten weten hoe het bevalt.

Liefs Dalia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s