Bonjasky Academy

5e156f46-6f34-4478-a4b2-d3a14b7d58c5In 2010 opende drievoudig K1 kampioen Remy Bonjasky zijn eerste Bonjasky Academy in Almere. Nadat deze succesvol is gebleken bestluit Remy dat het tijd is voor een tweede sportschool. Deze Academy is vorige week officieel geopend in Hilversum.

Afgelopen Dinsdag had ik de eer om aanwezig te mogen zijn op een event met daarbij behorende clinic speciaal voor influencers. Wauw!

Ik vind deze man een onwijs charismatische maar vooral inspirerende en rustige vriendelijke persoon. En het was dan ook echt heel bijzonder om hem te mogen ontmoeten. Een vriend van mijn man die ik had meegenomen was ook erg onder de indruk.

We worden verwelkomt in een prachtig gebouw..nieuw lijkt het wel, maar dat blijkt niet het geval. Remy verteld hoe ze in de eerste plaats getwijfeld hebben om in dit gebouw een hele nieuwe Academy op te zetten. Na veel wikken en wegen besloten zij het toch te doen en hebben ze na heel veel verbouwing iets prachtigs neer gezet. Het gebouw telt 3 verdiepingen waarvan een welkomstruimte met kleedkamers en twee grote sportruimten warvan er 1 vol hangt met bokszakken…dit gaat leuk worden!

Maar eerst vertelt Remy ons hoe hij als klein jongetje uit een minder welvarend gezin in de Bijlmer is opgegroeid en keihard heeft moeten werken om te komen waar hij nu is. Ook vertelt hij meer over zijn visie.

Als iemand die zelf dagelijks met kinderen werkt vind ik het mooi om te horen dat kids al vanaf jonge leeftijd ( 6 jaar) bij de Bonjasky Academy terecht kunnen. Dat er niet alleen getraind wordt maar dat de kids ook een stukje discipline en opvoeding  (op tijd komen, beleefd zijn, niet opgeven, mensen helpen en met u aanspreken, eigen verantwoordelijkheid nemen) meekrijgen. Zij zijn ten slotte onze toekomst en daar moeten we in investeren. De dingen die hij heeft geleerd wil hij graag overbrengen op de nieuwe generatie maar, je kunt op elke leeftijd trainen. Remy vertelt dat er zelfs een man van boven de 70 bij hem heeft getraind. Alles is mogelijk en je bent nooit te oud. Een hele mooie visie. Ontzettend lief ook hoe hij over zijn partner Renate praat. Zij is echt een hele grote steun voor hem. En een lieve mooie en vriendelijke dame! Samen zijn zij een leuk stel!

Hieronder een diashow met een indruk van de dag:

Deze slideshow vereist JavaScript.

Na het welkomstpraatje mogen we naar boven. We krijgen namelijk een 1 uur durende Clinic van Remy. En geloof me…daar heb je conditie voor nodig. Ik maakte me daar wel heel even zorgen over…. ik heb namelijk Fibromyalgie en Arthritis…niet de meest handige aandoening om mee te gaan kickboxen. Jammer want het is een sport die ik echt wel graag onder de knie zou willen krijgen en dat is best wel frustrerend, vooral als je ziet dat iedereen om je heen gewoon vol er in gaat…dan wordt je wel weer even met je neus op de feiten gedrukt. Maar daar gaat deze blog nu niet over.

Een beetje onzeker loop ik naar Remy toe en leg ik uit wat er aan de hand is en dat het zou kunnen dat ik op een gegeven moment niet meer (volledig) mee kan doen. Gelukkig was dit geen enkel probleem en kon ik meedoen met de onderdelen die ik wel kon.

Remy begint met een traditionele groet waarna we gaan opwarmen, daarna leren we stoten en zelfs trappen. We moeten een partner zoeken en bij een bokszak gaan staan. En vervolgens is het gewoon heel intensief oefenen, boxen en trappen terwijl Remy telt en instructies geeft. Wat krijg je hier energie van zeg!

We eindigen met een vragenrondje. Helaas…Remy gaat niet meer de ring in. Wat ook best begrijpelijk is. Maar ze willen nog wel verder uitbreiden met de Academy dus wie weet komt hij binnenkort ook in jou stad.

Hou je van Kickboxen, sporten of wil je gewoon weer lekker in shape komen en je hele lichaam trainen onder goede begeleiding. Heb je een rustig en onzeker kind of misschien juist een druk kind? Het maakt allemaal niet uit bij de Bonjasky Academy zit je op de juiste plek, iedereen is welkom. Vriendelijk personeel en goede begeleiding. Wie weet wordt jij of je kind wel een echte beroemde kickboxer. Ik raad de Academy in ieder geval zeker aan.

Mijn man heb ik trouwens nog blij kunnen maken met getekende boxhandschoenen omdat hij er helaas niet bij kon zijn.

Ik wil bij deze de Bonjasky Academy nogmaals hartelijk danken dat ik hierbij aanwezig mocht zijn. Het was het helemaal waard!

Klik hier om naar de website van de Bonjasky Academy Hilversum te gaan.

Klik hier om naar de website van de Bonjasky Academy Almere te gaan.

Liefs DaliaGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s