Mijn gedachten over het Coronavirus

De dag na de speech van Rutte verscheen er een bericht op de Facebook pagina van iemand die ik volg. Het ging erom dat Rutte een vuile hond was en zelf wel dood mocht gaan aan het corona virus…

Man wat werd ik hier boos over…mensen die mensen doodwensen…is dat wat er van je verworden is? Ik begrijp natuurlijk alle angst die er momenteel is helemaal omdat ik zelf door mijn medicatie voor de reuma in een risicogroep zit. Maar mensen doodwensen omdat je het niet eens bent met hun beslissingen vind ik nogal heftig en zegt meer over deze persoon dan dat het over onze premier zegt. De persoon in kwestie kreeg een lading shit over zich heen en heeft de post weer verwijderd…ik heb deze persoon van mijn Facebook verwijderd. Ik hou niet van mensen die zo denken en zou het niet in mijn hoofd halen om iemand de dood…laat staan een pijnlijke dood toe te wensen.

Dan nog iets anders….we willen liever geen wetten die ons voorschrijven wat we wel of niet moeten doen want…we leven toch in een vrij land, wij laten ons niet vertellen wat we wel en niet mogen doen…en nu komt het…

Het moment dat er een naar mijn idee best wel eng iets in de hele wereld gaande is (zombies had ik nog waarschijnlijker gevonden…) en de overheid “het advies” geeft om binnen te blijven, zoveel mogelijk vanuit huis te werken, scholen, horeca en zelfs sportscholen sluit, sommige mensen daar gewoon dikke vette maling aan hebben.

Ik maak geen grapje als ik zeg dat ik ineens allemaal berichten zie langskomen over bootcamps en dergelijke, het Vondelpark, het strand en de kersenbloesemvelden zijn druk bezocht en niemand slaat acht op de 1,5m regel…serieus…JE LEVEN OF DAT VAN IEMAND IN JOU OMGEVING KAN IN GEVAAR ZIJN!!!!

Denk even logisch na…dan krijg je dus vrije keus maar dan kun je er dus blijkbaar niet mee om gaan…dan misschien toch maar een totale lockdown…bepaald vanuit de overheid want er zijn blijkbaar voldoende mensen die niet begrijpen hoe serieus de situatie is!

Ik zag een filmpje uit Italie waar de doden door militairen worden opgehaald om ergens anders gecremeerd te worden om dat de betreffende stad daar zoveel doden heeft dat het crematorium het niet meer aankan. Vreselijk eng. En hier kabbelen we vrolijk door..

Wil je trainen? Doe dat lekker vanuit huis, er staan voldoende inspirationele filmpjes online, ook zonder materiaal kun je prima sporten met je eigen gewicht. Probeer vanuit huis te werken. Moet je je hond uitlaten of toch even naar buiten, blijf uit de buurt van anderen. Was je handen regelmatig, etc, etc…

En dan nog wat…ik lach me echt helemaal kapot om dat gedoe met dat pleepapier….. Waar gaat dat over? Je gaat echt niet meer schijten door het virus, mensen die tot laat werken hebben geen kans meer om wc papier te halen en ben ik nou helemaal gek of hadden ze vroeger ook geen papier om hun reet mee te vegen? Ben je vergeten dat…als het echt zover komt dat er om een of andere vage reden een tekort aan pleepapier is, jou douche gewoon nog prima werkt..zo deed men het vroeger he, gewoon wassen met water..maar het zal wel aan mij liggen.

In ieder geval, pas goed op jezelf, zorg voor jezelf, eet gezond, gevarieerd en neem veel vitamientjes. Blijf uit de buurt van anderen. Het is even niet anders! Hopelijk krijgen we dit virus er dan wel onder.

Heel veel sterkte de komende tijd!

Liefs Dalia4 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s