Fraenck Tassen

Duurzaam, handgemaakt en heel mooi om te zien! De tassen van Fraenk zijn echt een plaatje. Ik zag de tassen al een paar keer voorbij komen en vond ze onwijs leuk. Je kent het wel…dan ga je meteen de site checken. En wat ik daar toch ontdekte!

Als ik zeg duurzaam dan bedoel ik ook echt duurzaam! De tassen worden gemaakt van het snijverlies van zeilmakerijen en restpartijen kunstleder wat het ook nog eens vegan maakt!

In het atelier in Arnhem worden de tassen allemaal met de hand gemaakt waardoor eigenlijk geen enkele tas hetzelfde is. Ondanks dat ze natuurlijk wel dezelfde modellen hanteren.

Daarnaast wordt de collectie gemaakt door mensen met een afstand van de arbeidsmarkt. Neem bijvoorbeeld Mohammad die helemaal vanuit Syrië naar ons land is gevlucht vanwege de verschrikkelijke omstandigheden in zijn geboorteland.

Hier in Nederland is hij via Activerend Werk, een organisatie die in Arnhem leerwerktrajecten uitzet, bij Fraenck terecht gekomen. Waar hij eerst stage liep bij de HEMA, volgde hij toch zijn hart en ging hij aan de slag in ons atelier. Hier stikt hij sinds hij bij ons is de sterren van de hemel en leert elke dag weer de Nederlandse taal. Ook krijgt hij langzamerhand wat meer verantwoordelijkheden en houdt hij een oogje in het zeil bij productie-opdrachten.

Na een leerwerktraject is Mo bij Fraenck in dienst gekomen. Niet alleen omdat hij veel ervaring heeft achter de naaimachine (hoewel tassen relatief nieuw zijn voor hem). Maar vooral omdat hij zich dag in, dag met volle overtuiging inzet om Fraenck tot een succes te maken.

Bron: website Fraenck

Hoe mooi is het dat hij hier nu met plezier werkt en hele mooie producten maakt!

Ik ontving zelf de Luna en ben helemaal in love met deze tas! Ondanks dat hij klein is past er voldoende in, hij is stevig en het is gewoon echt een plaatje om te zien!

De tassen zijn zeer goed geprijst en je zou zelfs als je dat wilt je eigen tas kunnen maken in het atelier of je eigen tas kunnen ontwerpen.

Alle informatie over de workshops kun je vinden op de site. En natuurlijk vind je daar ook de diverse modellen tassen. Heb je dus nog geen kijkje genomen? Ik raad je aan om dit zeker wel te doen. Hier vind je de site.

Liefs Dalia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s