ELEMENTS OF FREEDOM LANCEERT SPRING/SUMMER COLLECTIE 2020

Maak kennis met Elements of Freedom: hét kledingmerk voor de zelfbewuste vrouw. Het merk richt zich op vrouwen die bewust bezig zijn met de wereld om zich heen en hier een positieve draai aan geven. De nieuwe collectie is wederom fashionable én duurzaam. Een win-win situatie. Happy Summer!

Het modelabel richt zich op duurzame mode en laat zien dat een fashionable kledingstuk ook nog eens 100% duurzaam kan zijn. Hierdoor is Elements of Freedom geselecteerd voor de internationale Green Product Award 2020.

babette-dress-green-flower

Spring/Summer collectie 2020
Kies deze zomer voor een van de jurken uit de Elements of Freedom collectie. Ga jij voor gebloemd, gestreept, geruit, uni en lang? Of toch liever voor kort, zomers, wijd en sportief? Met de Spring/Summer collectie 2020 kan het allemaal. Neem bijvoorbeeld een blouse en broek in dezelfde print, die je los van elkaar of als jumpsuit kunt dragen. Kies voor cosy in de heerlijk zachte dip dye jurken en tops. En ga je voor casual? Dan is er een heerlijke hoody of sweater top die je kunt dragen op een jeans. Perfecte combinaties om de hele dag door te dragen.


Dare to care
Duurzaam produceren is de toekomst en vraagt van iedereen een bijdrage om hieraan mee te werken. Voor Elements of Freedom is werken op een duurzame manier de basisvoorwaarde. Alle kleding wordt geproduceerd in Europa, met uitzondering van de breisels. Deze worden in een gecertificeerd fairtrade atelier in Mongolië gemaakt. Elements of Freedom gebruikt natuurlijke stoffen die voor het overgrote deel duurzaam zijn. Zo wordt er gebruik gemaakt van GOTS gecertificeerde katoen, linnen, Tencel, gerecyclede en diervriendelijke wol en FSC-gecertificeerde of Ecovero viscose. Alle stoffen en garens zijn Oeko-Tex 100 gecertificeerd.

feyona-skirt-en-nova-sweater

Vrijheid voor iedereen
Vrijheid in alle dimensies is het uitgangspunt waaruit Elements of Freedom werkt. Vrijheid om te dragen wat je wil, om te zijn wie je bent in kleding waarin je vrij kunt bewegen. Het merk vindt vrijheid voor de kledingmakers heel belangrijk en werkt daarom met fabrieken en ateliers die hun werknemers een goed inkomen geven. Moeiteloos worden eerlijke omstandigheden, duurzame materialen en heerlijk zittende kleding gecombineerd tot fashion die een blijvende indruk achterlaat.

Over de ontwerpster
Toegankelijke fashion maken met oog voor de mensen die het maken en met zorg voor de natuur. Dat is het doel van ontwerpster Audrey Nuchelmans bij het ontwerpen van elke collectie. Audrey staat bekend om haar feilloze gevoel voor bijzondere en trendy prints. Met een eigen handschrift weet ze opvallende designs met mooie uni’s te combineren tot een tijdloze collectie die fashionable is en tegelijkertijd een heerlijk pasvorm heeft. Dit is precies de reden waarom de achterban van trouwe fans elk jaar groeit.rene-blouse-en-ellie-trousers-leaf

Verkooppunten
De nieuwe collectie is verkrijgbaar bij verkooppunten in Nederland, België, Duitsland en Zwitserland en via de webshop van www.elementsoffreedom.nl.

Liefs Dalia

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s