RED MY LIPS tegen seksueel geweld in onze samenleving, doe jij mee?

Ondanks de rare tijden waar we in leven wil ik toch graag even de aandacht richten op de actie “red my lips”. Deze Amerikaanse organisatie staat de hele maand april stil bij seksueel geweld. Iets waar we denk ik allemaal wel in meer of mindere mate mee te maken hebben gehad in ons leven.

Ik draag de hele maand April rode lippenstift om aandacht te vragen voor seksueel geweld in onze samenleving. Waarom met rode lippenstift? Omdat het staat voor sexy.
0c24754d-c92f-4af9-ac13-f4624593c819
Maar je sexy kleden of misschien zelfs wel uitdagend geeft niemand het recht om iets te doen dat jij niet wil. Toch is dat het eerste waar een slachtoffer op afgerekend wordt. Victim shaming heet dat: je had dat korte rokje niet aan moeten doen, niet alleen over straat moeten gaan, niet dat wijntje extra moeten drinken. En zo zijn er nog zoveel dingen die gezegd worden tegen en over slachtoffers. Maar geen van deze dingen rechtvaardigd dat iemand iets tegen je zin met jou heeft gedaan. Je mag je kleden zoals jij het prettig vindt, en dit zegt niks over wie je bent en wat je wil. Draag dat rokje, die hakken en die knalrode lippenstift het is jou lijf!

Red my lips is ook een woordgrapje op read my lips. Want hoeveel mensen zeggen niet, nee is nee. Ik haat die uitdrukking. Want als je heel bang bent, echt heel bang, en je verstijfd, kan je dan nog nee zeggen? Of je hebt iets te veel gedronken? kan je dan nog nee zeggen? Waar het om gaat, Je hebt geen ja gezegd, en dat is genoeg.

Ik zou het zo tof vinden als we met heel veel mensen een statement kunnen maken. Dit kan op allerlei manieren, ook als we in quarantaine zitten. Dus draag een hele maand rode lippenstift, of doe het 1 dag, maak een foto met #redmylips2020 en tag @daaltjeswereld. Doe waar jij je prettig bij voelt. Als we niks doen verdwijnt dit probleem namelijk nooit! Laten we voor elkaar opkomen!
Draag jij rode lippenstift deze maand?
Liefs Judith!

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s