Biotona Gember & Kurkuma 100% Pure poeders

Gember en Kurkuma, twee soorten wortels waar ik heel gelukkig van wordt. Beide heel gezond voor je! En beide ook heel goed als je net als ik reuma hebt en regelmatig met opvlammingen te kampen hebt. Nu alweer een tijdje geleden schreef ik een uitgebreide blog over de werking van kurkuma en hoe ik het gebruik. Je kunt de blog incl. recept hier teruglezen. Nu moet ik wel heel eerlijk zeggen dat ik Kurkuma nu niet heel lekker vind smaken. Daarom gaat dit mij mij inmiddels gewoon door mijn smooties heen.

Enige tijd geleden ontving ik van Biotona de 100% Raw poeders in een zak. Ik ontving de Kurkuma en de Gember varianten. In deze blog ga ik ze beide bespreken en vertellen waar het nu goed voor is.


Biotona 100 % Raw Poeder Ginger € 12,89

ginger-powder-4Wat hou ik toch van de geur van gember. Op het moment dat ik deze zak opentrek komt de heerlijke geur mij gelijk tegemoet. Ik maak een gember shotje door een theelepel op te lossen in een glaasje water…jeetje wat is dit spul sterk! Gember is een klein beetje pittig van smaak en in een shotje is hij heftig! Nu hou ik daar op zich wel van dus ik klaag niet. Gember is echt een van mijn favorieten en ik gooi het serieus overal doorheen. Mijn smoothies en door mijn eten en ik maak er lekker thee van.

Mijn man maakt elke week een hele fles met verse gember/citroensap en wat rode peper en daar nemen we dan elke ochtend een shotje van! Love it!

Buiten het feit dat ik gember gewoon echt oprecht heel erg lekker vind heeft het ook heel veel eigenschappen die goed zijn voor je gezondheid.

 • Het is een natuurlijke ontstekingsremmer: Verscheidene bestanddelen uit gember – waarondergingerolen, shogaolen, paradolen en zingerone -hebben ontstekingsremmende eigenschappen diete vergelijken zijn met de werking van ibuprofen. Gember remt namelijk de aanmaak van stoffendie ervoor zorgen dat een ontsteking blijft bestaan. Vooral ontstekingen van de gewrichten, zoals artritis,kunnen zo verholpen worden.
 • Misselijkheid: Inmiddels hebben wel meer dan honderd klinische studies de werking van gember tegen misselijkheid aangetoond, zonder enige bijwerkingen. Dit is te danken aan de actieve stof gingerol. Zo helpt het bijvoorbeeld tegen ochtendmisselijkheid bij zwangere vrouwen, tegen reis- en zeeziekte en zelfs bij opkomende misselijkheid en braken na narcose of na chemotherapie. Gember wordt door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) als remedie tegen misselijkheid aanbevolen.
 • Maagzuur: Gember verbetert de spijsvertering door de aanmaak van speeksel en spijsverteringsenzymen te stimuleren. Tevens wordt het maagzuur geneutraliseerd en ontspannen de spieren van de slokdarm dankzij de specifieke stoffen die gember bevat. Zo kan gember verlichtend werken bij brandend maagzuur en zure oprispingen.
 • Menstruatiepijn: In China maken vrouwen al duizenden jaren gebruik van gember om pijnklachten voor en tijdens de menstruatie te verlichten. Ook pijn als gevolg van artrose en gewrichtspijnen kan verminderen door het gebruik van gember.
 • Hart en bloedvaten: De kans op hart- en vaatziekten neemt af bij het dagelijks gebruik van gember.Het verbetert de bloedsomloop en het transport van voedingsstoffen en (fyto)nutriënten in de bloedbaan. Daarnaast vergemakkelijkt gember eveneensde afgifte van voedingsstoffen en (fyto)nutriënten aan onze lichaamscellen.

De gemberwortels voor Biotona Bio Ginger Raw worden 100% biologisch gekweekt en direct na de oogst gedroogd en verwerkt tot een poeder, dat qua smaak, geur en kleur erg dicht aansluit bij de verse wortel. Het gecontroleerde droogproces (maximaal 45°C) zorgt ervoor dat de natuurlijk aanwezige voedingsstoffen en fytonutriënten optimaal behouden blijven. Biotona Bio Ginger Raw is afkomstig uit Peru. Deze is nog intenser en aromatischer van smaak dan de meer gangbare gember uit India.

Biotona Bio Ginger Raw kun je toevoegen aan (oosterse) gerechten, maar is ook prima te verwerken in je smoothie of shake. Zie voor het recept van Ginger Chai latte of een Golden Porridge met Ginger en Curcuma de bijlage bij dit persbericht.

Een dagelijkse inname van 500-2000 mg is voldoende om van de gezondheidsvoordelen te kunnen genieten. Een theelepel bevat ± 2000-3000 gram.

 Download hier een aantal Recepten met Biotona Ginger


Biotona 100 % Raw Poeder Kurkuma € 10,50

Afbeelding Biotona CurcumaKurkuma, zoals ik eerder in dit artikel aangaf ben ik echt fan van kurkuma. Sinds ik het gebruik (en dat is al heel wat jaartjes) heb ik aanzienlijk minder last van ontstekingen. Kurkuma is zo gezond…er wordt in de medische wereld ook heel veel onderzoek gedaan naar de werking van kurkuma en hoe dit tot een medicijn verwerkt kan worden. Kurkuma wordt namelijk moeilijk opgenomen in het lichaam. In combinatie met piperine (wat in peper zit) gaat dit al een stuk beter.

In India wordt kurkuma al sinds jaar en dag vrijwel dagelijks in het voedsel verwerkt in de vorm van bijvoorbeeld heerlijke curry’s. En de mensen hebben daar dus vrijwel geen last van reumatische klachten, kanker of dementie. Er wordt nog volop uitgezocht of dit ook daadwerkelijk komt door kurkuma.

Ik trek de zak open en het eerste wat mij opvalt is dus die geur…kurkuma heeft een hele bijzondere geur…zoals ik al zei, niet mijn meest favoriete geur en smaak wat dat betreft. Ik gebruik het elke dag, in mijn eten of in een lekker verse smoothie. Dan proef ik er niets van. Soms maak ik er toch een kopje thee van, gewoon omdat ik wel echt merk dat het helende eigenschappen heeft.

Een aantal voordelen van kurkuma zijn:

 • Het is een natuurlijke ontstekingsremmer
 • Het ondersteund de werking van de lever
 • Het is goed voor je hart
 • Het is ook heel goed voor haar en huid, meng het met wat kokosolie en een beetje water om het als masker te gebruiken.

Biotona introduceert Curcuma Raw, pure kurkuma in poedervorm als superfood ter ondersteuning van de algehele gezondheid. Het poeder bevordert niet alleen de flexibiliteit en de gezondheid van de gewrichten, het is ook goed voor de lever – het ondersteunt de vetvertering – en voor het zenuwstelsel. Het werkt daarbij ontstekingremmend en ook de huid is gebaat bij Biotona Curcuma vanwege de krachtige antioxidatieve werking ervan. Ook de natuurlijke weerstand krijgt een boost met behulp van Curcuma.

In Indiase en Indonesische gerechten wordt kurkuma gebruikt in curry’s en boemboe’s vanwege de warme, iets bittere en aardse smaak die een fijne toevoeging is aan de sauzen. Daarbij: geelwortel kleurt gerechten en rijst mooi goudgeel, niet onbelangrijk in culturen waar de kleur van gerechten een belangrijke rol speelt. Ook een goudkleurige latte met een theelepel Biotona Curcuma (eventueel met een scheutje espresso) is een ware feel-good drank met een heerlijke kruidige smaak. Voeg Biotona Curcuma ook toe aan smoothies of shakes in combinatie met vruchten (sappen), andere superfoods, (plantaardige) melk, yoghurt of water.

De curcumawortels voor Biotona Curcuma worden 100% biologisch gekweekt op Sri Lanka en na de oogst en selectie gedroogd en verwerkt tot een poeder, dat qua smaak, geur en kleur heel dicht aansluit bij de verse wortel. Dit droogproces zorgt er ook voor dat de natuurlijk aanwezige voedingsstoffen en fytonutriënten optimaal behouden blijven.

Biotona recept Curry

Download hier het recept Curry wintergroenten


Op de vernieuwde website www.biotona.be kun je terecht voor alle informatie over het volledige Biotona assortiment. Ook veelgestelde vragen over superfoods worden hier beantwoord. Er is een blog met interessante gezondheidsnieuwtjes én je kunt je vragen stellen aan het Biotona team van deskundigen. Via #biotona kun je op social media allerlei recepten vinden zodat je meteen met je superfoods aan de slag kunt.

De Kurkuma, Gember en andere superfoods zijn exclusief verkrijgbaar bij:


Liefs Dalia

*deze post is gesponsord

3 reacties

  1. Dalia

   Ondanks dat Kurkuma niet heel lekker smaakt is het echt serieus een wondermiddel tegen opvlammingen. Ik zweer er echt bij! En gember…dat kan ik zelfs zo eten! Love it!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s