Vriendschap

Vriendschap, de familie die je zelf uitkiest. Als je geluk hebt kun je je echte vrienden op een handje tellen, sommige mensen op twee handjes. Vriendschappen sluit je al op jonge leeftijd. We zijn mensen, sociale wezens die contact met anderen nodig hebben.

Je maakt op de kleuterschool al vriendjes en vriendinnetjes, sommige daarvan gaan met je mee naar de basisschool en daar blijf je bevriend mee maar de meesten zul je niet meer zien en je maakt op je nieuwe school weer nieuwe vrienden. Ditzelfde gebeurt eigenlijk ook wanneer je naar de middelbare en daarna je vervolgopleiding gaat doen.

Ik heb bijna helemaal geen contact meer met de mensen waar ik zelf mee op school zat, buiten social media om dan. En dat terwijl ik echt wel hele hechte vriendschappen had. Jammer? Ja en nee.

Gedurende je leven ben je continu aan het evolueren en veranderen. Je interesses worden anders, je leert nieuwe mensen kennen die je hobby’s en interesses delen en neemt stil afscheid van mensen waar je ooit close mee was, je groeit uit elkaar en dat is niet erg. Je hebt er leuke herinneringen aan en als je elkaar tegenkomt is het ook altijd weer gezellig.

Ik geloof dat mensen op elkaars pad komen omdat zij elkaar op dat moment nodig hebben en uiteindelijk weer verder gaan met hun leven. Je helpt elkaar soms bewust, soms onbewust met groeien. Daarna ga je ook onbewust weer verder met je eigen pad…want het is jou pad en je bewandeld dat op jou manier. No hard feelings want die ander doet dat ook.

En dan heb je de vrienden waar ik het in het begin over had. De mensen met wie je een echt diepe band opgebouwd hebt. Die tot je familie behoren ook al ben je niet verbonden door bloed. De mensen van wie je weet dat ze er altijd zullen zijn. Die mensen, dat zijn er maar weinig en die moet je koesteren. Dat zijn de mensen die je soms echt minder vaak ziet of spreekt dan je eigenlijk zou willen maar waarvan je weet wat je aan ze hebt, waarvan…als je ze dan wel weer ziet het net is of je gisteren nog samen was.

Mijn meest dierbare vrienden, die koester ik, ik hou oprecht van ze en zal altijd voor ze klaar staan in moeilijke tijden maar ook om gewoon gezellig iets mee te doen. En natuurlijk ben je het soms niet helemaal met elkaar eens, maar dat hoort erbij… ze zijn ten slotte als familie voor je! Dat zijn dan ook gelijk de mooiste vriendschappen. Nieuwe mensen ontmoeten is altijd mooi, gezellig en goed maar vergeet nooit je echte vrienden, de mensen die jou begrijpen, die er altijd voor je waren en er altijd zullen zijn! Zij zijn het allermooiste in je leven en dat wil je niet kwijt!

Liefs DaliaGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s