Wil jij echt afvallen en gezonder leven of ben jij op zoek naar een makkelijke weg?

Wil jij echt afvallen en gezonder leven of ben je op zoek naar de makkelijke weg?

Laat me je dan gelijk uit de droom helpen…er is geen makkelijke weg…

Ik hoor het ontzettend vaak om me heen. Ik moet eens wat aan mezelf gaan doen want de pondjes moeten eraf, mijn buik is te dik, ik wil abs.
En direct daarop roepen ze dan dat ze maar eens naar de sportschool moeten, niet beseffend dat ze eigenlijk hun hele manier van leven moeten omgooien
De mooiste die ik nog niet zo lang geleden hoorde was…Ik moet weer naar de sportschool want dan val ik af. Dit van iemand waarvan ik weet dat hij nu niet een bepaald gezonde leefstijl heeft en nogal vaak ongezond eet. Met samengeknepen ogen keek ik hem aan en zei “hoe ga je dat dan precies aanpakken?” Het antwoord? Zeven keer per week naar de sportschool. Mijn collega begon al gelijk te roepen “is ook wat je eet hoor”…

 

De rest van het gesprek ging ongeveer zo:

Ik : Dus jij gaat zeven dagen per week trainen, zonder rustdagen om je spieren te laten herstellen?
Hij: Ja
Ik: Wat wil je daarmee bereiken? 
Hij: Gespierder worden en afvallen…
Ik: Als jij je lichaam geen rust gunt heb je alleen maar spierpijn en breek je juist spieren af..
Hij: Oh nou dan train ik drie of vier dagen in de week en doe ik veel cardio om af te vallen
Ik: En wat ga je doen aan je eetgedrag?
Hij: Niks… (ik moet stiekem lachen maar wil niet onaardig zijn)
Ik: Dus je wilt afvallen door te trainen om spieren te kweken en veel cardio te doen zonder je eetpatroon aan te passen?
Hij: Twijfelachtig..ehm ja?
Ik: Dan zou je de eerste zijn die dat lukt want 70% is wat je eet en 30% is wat je aan beweging en sport doet.
Hij: Kijkt me letterlijk aan of ik van een andere planeet kom. 
Ik: Als je echt serieus bent wil ik je er best wat meer over vertellen omdat ik ook ooit zo dacht en me er toen in heb verdiept. 

Het is dan ook geen verassing dat ik hem niet bij me heb gehad voor informatie en hij het er ook niet meer over heeft gehad.

Dit zie en hoor ik in mijn omgeving vaak gebeuren.
Als ik dan ga uitleggen waarom ik niet in diëten en trainen zonder je eetpatroon aan te pakken, etc geloof dan wil dat er bij deze mensen gewoon niet in.
img_0888

Waarom niet?

Het gaat hier om een lifestyle verandering, een andere gezondere manier van leven waarbij je nadenkt wat je in je lichaam stopt en wat je ermee doet. Dat is een verandering die voor veel mensen niet haalbaar is puur omdat zij willen blijven eten en drinken zoals zij dat nu doen. Even voor de duidelijkheid…als je dat graag wilt en daar tevreden mee bent dan is dat natuurlijk prima maar…dit zijn vaak dezelfde mensen die dan van alles en nog wat aan te merken hebben op jou, omdat jij wel de discipline en doorzettingsvermogen hebt om voor een bepaalde manier van leven te kiezen. Eentje die maakt dat je je gezond, zelfverzekerd en lekker in je vel voelt.

Hoe vaak ik wel niet de vraag te horen krijg hoe ik het voor elkaar krijg om er met 39 jaar nog zo jong en gezond uit te zien.

Het is gewoon een aanpassing…en ja die kan even moeilijk zijn in het begin. Ik ben dol op zoetigheid maar toch kan ik inmiddels een reep chocolade openmaken en daar serieus waar drie weken mee doen. Omdat ik weet wat er gebeurt als ik me laat gaan. Dat betekent niet dat ik nooit iets ongezonds eet, maar ik kies wel heel bewust wanneer wel en niet.
img_5614
En ook daar krijg ik commentaar op hoor… jij kan het toch makkelijk hebben, ach joh jij wordt niet dik, wat ben jij dun, etc. Als je niks boeiends te zeggen hebt dan interesseert het me eigenlijk weinig. Mijn lichaam is een tempel en daar zorg ik goed voor.

Kortom als je het echt wilt, afvallen, een strak en gezond lichaam, spieren bouwen? Dan moet je er hard voor willen werken. Je verdiepen in training en voeding.

En weet je niet hoe? Het internet staat vol met informatie. Je moet alleen de moeite doen om te zoeken. Ook zijn er meer dan genoeg instanties en personal coaches die jou bij je reis naar een gezonder leven willen helpen.

Ik geloof dat iedereen het kan. Je moet alleen de juiste mindset vinden. Als ik het kan, met reuma en fibromyalgie, waarom zou jij het dan niet kunnen?

Liefs Dalia


Wil jij ook gezonder leven en je eetpatroon aanpassen? Bij Zumub kun je allerlei gezonde producten vinden en daarnaast krijg je met mijn code Daaltjeswereld tot 10% korting op je bestelling. Die korting kan nog oplopen met de actiescodes die zij zelf ook hebben lopen dus dat schiet snel op. Heb je vragen? Let me know! Klik op de afbeelding hieronder om naar de site te gaan!

http://zumu.be/DAALTJESWERELD

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s