Trainen op een trilplaat? Review Bluefin trilplaat

Een trilplaat bedoeld om je te helpen in shape te komen of je shape te behouden….?! hmmm…mijn eerste reactie was wat sceptisch.

Eerst die behoorlijk grote verpakking maar eens openmaken. Het in shape komen begint gelijk al vorm te krijgen. De trilplaat is beslist niet licht. Optillen/ neerzetten en optillen/ neerzetten en….iets zegt me dat er meer uit de Bluefin te halen moet zijn. Gezien de handleiding en het schema met voorbeeld oefeningen moet dat wel goedkomen.

img_5805

Aangezien het stekkersnoer niet enorm lang is, even een plek zoeken in de buurt van een stopcontact. Door de 4 zuignappen blijft de trilplaat goed op z’n plek staan. All right here we go! Met een vloeiende beweging slaat het bandje van de mini afstandsbediening om je pols en bedien je de trilplaat onder je voeten. En ja, het vermoeden klopt…de keuze is reuze.

Na een aantal keer verschillende programma’s geprobeerd te hebben kom je al gauw uit bij een aantal favorieten. Zo is er een die een heel scala aan snelheden en intensiteit van trillingen doorloopt. Niet alleen prettig voor je shape, maar ook om je te ontdoen van spanningen in je lichaam.

img_5804

Je kunt er op staan om even alles los te schudden en er zit zelfs een stand op waarmee je zere lichaamsdelen kunt “masseren”. Maar het belangrijktst, je kunt er op trainen en het helpt zelfs om spierpijn tegen te gaan terwijl je toch spiermassa opbouwt.

img_5803

Een aantal oefeningen die je met gewichten kunt doen zijn bijvoorbeeld, squats, push ups, bicep & tricep oefeningen, lunges, hip thrusts en zo maar door. Je krijgt er een boekje bij met daarin een aantal oefeningen maar met wat creativiteit kun je er veel meer doen en er rustig een uur op trainen.

Daarnaast zit er een eigenlijk best wel goede bluetooth speaker in, iets dat ik echt niet had verwacht. Het geluid is zuiver en kan best hard. Dat is toch lekker tijdens het trainen!

De Bluefin wordt geleverd met een fijne dikke mat, twee resistance bands die je aan de plaat kunt vastmaken om ook zo te trainen, een set van 5 bootybands, een nutricien guide en een afstandsbediening die je aan je pols vast kunt maken zodat je niet steeds hoeft te bukken om de instellingen aan te passen.

NEW_B07K4S3NKP__1-4-500x500

Hij heeft daarnaast 60 levels en drie ingebouwde programma;s waar je gebruik van kunt maken. Een beetje zoeken en je hebt al gauw je fav programma of level gevonden.

De unit zelf weeg 19 kilo en dit vind ik toch best wel zwaar. Daarnaast is de elektra kabel erg kort en zul je waarschijnijk een verlengsnoer of een stopcontact dichtbij nodig hebben.

Al met al ben ik heel tevreden met deze trilplaat en wordt hij hier in huis niet alleen door mij maar ook door mijn man en zelfs mijn schoonmoeder gebruikt.

Je kunt de plaat en de andere platen hier bekijken en bestellen. Een tip, op dit moment is hij in de aanbieding.

Heb je vragen? Stel ze gerust.

Liefs Dalia

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s