Sieb Wesseling: Gezonde weetjes!

Omdat Sieb druk bezig is met het maken van nieuwe filmpjes even een anders soort blog dan je van hem gewend bent. Hieronder deelt hij een aantal interessante gezondheidsweetjes!


HOE KAN HET DAT JE ZWAARDER OF MINDER DROOG BENT TEN OPZICHTE VAN DE VORIGE DAG?

Vetverlies wordt geen lineair proces. Op sommige dagen ben je misschien zwaarder of zie je er minder droog uit dan de dag ervoor, maar dat betekent niet dat je dik bent geworden.
Wat is er dan wel aan de hand?
Daar zijn een paar mogelijke redenen voor, die ik hieronder ga noemen:
– Je bent nog niet naar het toilet geweest – Je at later op de avond
– Je bent gestresst (wat kan leiden tot waterretentie)
– Je had de dag ervoor meer zout of koolhydraten
– Je bent uitgedroogd
– Je spijsvertering is een beetje van slag
– Je bent op een ander tijdstip dan normaal gewogen
Als je de grafiek bekijkt, zie je mijn eigen vetverliesgrafiek en zoals je kunt zien, is het ook geen lineaire lijn. Dus maak je geen zorgen als je ’s nachts een paar gram of lbs bent aangekomen. Tenzij je de dag ervoor 20.000 calorieën hebt gegeten, IS HET GEEN VET! (En zelfs dan is het niet alleen vet dat je bent aangekomen).

VOORDELEN VAN PLANTAARDIG EIWITPOEDER

Plantaardig eiwitpoeder is een populaire eiwitbron. Het is, zoals de naam al zegt, gemaakt van op plantaardige bronnen in plaats van op dierlijke bronnen. De meeste plantaardige eiwitpoeders hebben redelijk vergelijkbare macronutriënten vergeleken met wei-eiwit (whey), maar ze hebben ook extra voordelen voor uw algehele gezondheid.


In 2016 bevestigde een studie aan de Academie voor Voeding en Diëtetiek dat gebruikers die meer plantaardige voedingsstoffen consumeerden, daadwerkelijk verminderde risico’s hadden op chronische gezondheidsproblemen en ziekten, waaronder:
– Ischemische hartziekte
– Type 2 diabetes
– Hypertensie
– Kanker
– Obesitas
Zoals je kunt zien, zijn er veel voordelen van plantaardig eiwit. Door de nuttige bronnen te combineren tot een uitgebalanceerde poedervorm, kun je een nauwkeurige eiwitconsumptie bereiken met alle voordelen van plantaardige voedingsstoffen.
20200422130032_IMG_3869 (1)

ABS ARE MADE IN THE KITCHEN

Als je lichaamsvet probeert te verliezen, is een goede weegschaal naar mijn mening essentieel.
Waarom?
Want alleen met een weegschaal kun je je inname nauwkeurig volgen. Sommige mensen kunnen vrij nauwkeurig schatten hoeveel ze consumeren, maar waarschijnlijk hebben ze vroeger ook alles gewogen en bijgehouden. En zelfs zij kunnen het vaak toch mis hebben.
Daarom raad ik je ten zeerste aan om een ​​goede weegschaal te kopen.
20200422130920_IMG_3914 (1)

Volg me ook op Instagram @Siebwesseling

Wil je nu ook een personal training schema of een persoonlijk voedingsplan? Neem vooral contact op met Sieb via siebw98@gmail.com

Groetjes Sieb

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s