HAK groenten roept op tot het Groene Normaal

Gisteren ontving ik van Hak groenten een geweldig krat met daarin verse groenten maar ook groenten in pak en groenten in een zak. Allemaal zonder zout of suikers dus supergezond en het krat kan ik mooi hergebruiken. Bij dit lekkere cadeautje hoort een persbericht waarin Hak de aandacht vraagt voor een maatschappelijk thema. Ik ga daarom de komende tijd in mijn stories op Instagram mijn groente inspiratie met de producten van hak met jullie delen. Het persbericht en bijgaande informatie hierover wil ik daarom heel graag met jullie delen en kun je hieronder lezen.

IMG_2350

Doorgaans inspireren we met producten en recepten, dit keer willen we graag je aandacht én je hulp vragen voor een maatschappelijk thema. Dat voelt nog een beetje onwennig, maar tegelijkertijd voelt het ook goed.

Wat is de urgentie?

De manier waarop we nu ons voedsel telen, distribueren en consumeren is niet langer houdbaar. Het zal moeten veranderen – voor onze eigen gezondheid, voor de houdbaarheid van onze planeet en om telers blijvend te helpen om duurzamer te kunnen telen.

Willen we ook in de toekomst lekker, gezond en duurzaam kunnen blijven eten, dan moeten we het ‘huidige normaal’ vervangen door wat wij bij HAK het “Groene Normaal” noemen: plantaardig en lokaal eten. Deze groen(t)e verandering betekent echt een systeemverandering. En dat lukt ons niet alleen… De komende tijd willen we je
graag een kijkje geven in onze duurzaamheidsstrategie, de Groene Keuken genoemd. We nemen je mee op onze duurzaamheidsreis, waarin al veel is gelukt maar ook nog veel werk aan de winkel is. En we willen je hulp vragen om het Groene Normaal handen en voeten te geven.

Wat verstaan we onder het Groene Normaal?
Het Groene Normaal behelst 3 pijlers: Elke dag groenten op je bord, Seizoensgroenten van dichtbij en Telers extra betalen voor hun duurzame inspanningen.
We willen zoveel mogelijk mensen helpen meer groenten en peulvruchten te eten. Elke dag een schepje extra groenten op het bord. Of men daarbij nu voor vers, diepvries, pot, blik of stazak kiest: dat maakt niet uit; het is allemaal ongeveer even gezond. Bovendien maken we ons hard voor lokale, duurzame teelt waarbij we telers extra betalen voor hun duurzame inspanningen. Je vindt de uitgebreide uitleg van dit Groene Normaal, wat HAK belooft en de oproep die we doen aan alle Nederlanders in het bijgevoegde manifest dat vandaag verschijnt.

Help je mee?
Jij bent voor ons een belangrijke schakel en partner in de voedselketen. Wil je ons meehelpen in onze missie om zoveel mogelijk mensen te helpen meer groenten en peulvruchten te eten, uit het seizoen, waarbij de teler wordt gecompenseerd voor zijn duurzame inspanningen? We zijn heel benieuwd naar jouw suggesties, tips en inspiratie.

Stuur ons graag een mailtje of deel je groen(t)e inspiratie via #hetgroenenormaal. Wil je nu vast meer weten over de Groene Keuken? Kijk dan op www.hak.nl/groenekeuken. Het Maatschappelijk Impact Rapport kun je hier lezen.

img_6506

Liefs Dalia en uiteraard moet je de groenten van Hak hebben! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s