Gewoon doen waar je zin in hebt Deel 1: Make up

Je happy voelen en goed in je vel zitten. Heel belangrijk voor innerlijke rust maar ook voor je eigen geluk. Daarom doe ik lekker waar ik zelf zin in heb en interesseert het me weinig wat mensen van me vinden! De komende tijd ga ik een aantal onderwerpen behandelen waarvan ik vind dat je lekker moet doen waar jij zin in hebt en wat jij mooi vind. Vandaag begin ik met het onderwerp Make up.

Waar het make up betreft lijken er tegenwoordig wel allemaal regeltjes te zijn. Beauty Guru’s en Make Up Artists vertellen je allemaal wat de beste manier van opmaken is en welke volgorde je het best kunt gebruiken. Toegegeven, ik heb echt wel veel geleerd van het kijken naar filmpjes op You Tube over Make Up. Het enige is, de mode en zo ook de manier van opmaken verandert voordurend en er is elke keer weer een nieuwe regel die de oude vervangt.

Maar wacht even…regeltjes voor make up? Kennen jullie dat nummer van Madonna nog van vroeger, Express Yourself? Jou voorkomen, de manier waarop je je kleed en opmaakt is allemaal om te laten zien wie jij bent toch? Waarom zou je dan de regels volgen en doen wat iedereen doet? Die do’s en don’ts zijn natuurlijk handig voor bepaalde gelegenheden maar dat betekent niet dat je je er altijd aan dient te houden. Make up is namelijk een manier van zelf expressie.

Het liefst draag ik zelf bijvoorbeeld natuurlijke make up, zodat ik er een beetje verzorgt uit zie. Meestal is dat een beetje mascara en mijn wenkbrauwen in model brengen met een potloodje ( ik lig graag iets te lang in bed en heb dan niet voldoende tijd voor de rest)

img_6709img_6711

Soms ga ik voor een full face make up inclusief foundation, concealer, higlighter, blush en een mooi opgemaakte ooglook, die er ook nog steeds heel natuurlijk uitziet, maar…zoals jullie weten houd ik heel erg van kleur en dat betekent dat ik van tijd tot tijd voor een felle ooglook ga of een overdreven lipstick. Meestal voor een festival ofzo.

Ik ben onwijs dol op highlighter, ik vermeng hem met mijn foundation voor een natuurlijke glow en als ik bijna klaar ben gebruik ik nog wat extra. Gewoon omdat ik dat persoonlijk gewoon mooi  vind en daar gaat het ten slotte om. Dat jij mooi vind wat jij bij jezelf doet. Zelfs al zou je elke dag kleurrijke make up dragen en zowel je ogen als je lippen opvallend willen hebben..dan moet je dat lekker doen! Het is ten slotte jou gezicht en de manier waarop jij jezelf uitdrukt. En dat is belangrijk want jij, bent jij. Lekker boeiend als een ander het niet mooi vind, die vind misschien iets mooi wat jij afgrijselijk vind…lekker boeiend.img_2320img_6712

Als jij een dikke laag zwarte eyeliner op boven en onderkant wilt gebruiken en instagram brows wilt hebben..doen, geniet ervan, expirimenteer, zo vind je het beste uit wat bij je past. En ben je gewoon lekker jezelf.

Make up is er om de mooie punten van jezelf te accentueren, om de dingen die je misschien minder mooi vind te maskeren of zelfs weg te vagen. Je kunt je er zekerder door voelen, vrouwelijker en sexyer. En ben je een man? Johnny Depp ziet er geweldig uit met zijn zwarte nagellak en eye liner dus waarom jij niet. Lekker doen dus!

Mocht je nu wel een en ander willen lezen dan kan ik je nog wel leuke boeken aanraden die ik zelf heel leuk en leerzaam vond om te lezen. Ze staan in mijn kast en ik pak ze nog regelmatig. Want ik houd me soms toch wel eerlijk aan de regeltjes 😉 Er zijn er heel veel maar deze drie zijn echt mijn favorieten. Als je Michelle Phan op youtube opzoekt zie je dat ze heel kleurrijk is en de mooiste creaties maakt.

Make Up door Michelle Phan (engelstalig)  Of het ebook is wat goedkoper en vind je hier.

Make Up door Xelly Cabau van Kasbergen Of het ebook dat je hier vind.

I look like shit today door Xelly Cabau van Kasbergen Of het ebook dat je hier vind.

Wat is de gekste look die jij ooit van jezelf hebt gemaakt en durf jij jezelf een gewaagde make up look aan te meten?

Liefs Dalia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s