De Italiaanse sfeer proeven op het Italië Evenement


Afgelopen weekend was ik met mijn man naar het Italië evenement. Dit evenement wordt jaarlijks gehouden in het prachtige Kasteel de Haar. Nou ja niet in maar eromheen. Ik was hier nog nooit geweest en het eerste wat opvalt is het Kasteel en het enorme landgoed dat eromheen ligt. Ik kan niet stoppen met kijken. Wat een prachtige locatie. Net een sprookje. Naast het prachtige Kasteel zijn er diverse tuinen en grote grasvelden die er goed verzorgd bij liggen. Het evenement duurt het hele weekend van vrijdag tot en met zondag en als je wilt kun je het hele weekend gaan.

Bij aankomst zien we de Italiaanse vlaggen al hangen en hoor je vrolijke Italiaanse muziek zodat je meteen in de juiste sfeer beland. We komen al een paar hele mooie typisch Italiaanse auto’s tegen en het eerste wat we doen is natuurlijk een lekker kopje koffie drinken.

Op het evenement zelf zijn allemaal leuke standjes met eten, drinken, fashion, zeep, luchtjes en zelfs auto’s want ja, de fiat 500 dat is toch wel echt Italië ten top en uit ervaring weet ik dat hij zelfs een ritje omhoog naar de Etna in Sicilië aankan! Alles dus wat je als liefhebber van Italië nodig hebt vind je er. En nu niet iedereen op vakantie is geweest waan je je hier toch even in de vakantiesfeer! Vooral omdat het weer ook lekker meewerkt.

Omdat we rond lunchtijd aankwamen zijn we gelijk op zoek gegaan naar een leuk plekje om te eten en genoten we van een risotto met zeevruchten! Ook kwamen we nog langs de stand van The Lemon Kitchen (ken je haar nog niet? Check even hier mijn review op haar kookboek) die met haar Siciliaanse Citroenen en kookboek een eigen stand had en waar je ook haar zelfgemaakte limoncello kon proeven. Deze staat ook in haar boek en is heel makkelijk te maken!

Door de standhouders werd goed rekening gehouden met de anderhalve meter regel en iedereen was erg vriendelijk. Zo heb ik diverse leuke gesprekken gevoerd met een aantal van hen. Met een fles Limoncello, twee droge worsten en een nieuwe ring om mijn vinger ging ik na een leuke dag weer naar huis. 

Wat een leuk low budget uitje zou zijn werd overigens uiteindelijk een best wel duur uitje. Velen van jullie weten dat ik in Amsterdam op IJburg woon. Wij hebben een dakterras en dat klinkt op zich heel leuk, ware het niet dat het op IJburg altijd waait en er echt niks op blijft staan want alles waait los of weg. Op die pallets die we hebben vastgemaakt na, al laten die ook inmiddels los…Op het evenement was een stand die strandkorfen verkocht en waar we even bleven hangen om vervolgens heel wat eurotjes lichter weer te vertrekken 🙂 We gingen zitten en vroegen om wat uitleg, de korf is ook zwaar genoeg om niet weg te waaien en ziet er ook nog eens leuk uit.  Hopelijk krijgen we nog een paar mooie dagen zodat we er ook dit jaar nog van kunnen genieten. Nu nog een terrasverwarmer en dan ben ik helemaal happy!


Maar goed even terug naar het evenement. Ik vond het ontzettend leuk om mee te maken en ben ook zeker van plan om volgend jaar weer te gaan. Helaas (door de corona periode) was er wel iets minder muziek dan ik verwacht had. Ook een tip is om wat contant geld mee te nemen. Je kunt bijna overal met pin betalen maar de toiletten kosten geld en daar kun je niet pinnen en dan wordt het lastig.

Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad en kijk in ieder geval nu alweer uit naar volgend jaar! Wie weet zie ik jou daar dan ook!

Meer info over het Italie evenement vind je op de website: https://www.italieevenement.nl/

Liefs Dalia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s