MAROKKAANSE COUSCOUS UIT HET KOOKBOEK CHARLIE’S KITCHEN

Ik volg Charlotte al zo’n beetje zin het begin op Instagram. Zij is zo’n vrolijk en energiek persoon die altijd weer met makkelijk klaar te maken maar ontzettend lekkere recepten komt.

Inmiddels is ligt haar eerste kookboek op de planken en staat er een exemplaar bij mij thuis in de kast. Hieronder deel ik een van de recepten met jullie en zal ik jullie vertellen wat ik van het kookboek vindt.

MAROKKAANSE COUSCOUS MET LAMSWORSTJES (voor 2 personen)

Dit heb je nodig:

150 gr volkorencouscous

1 el ras el hanout

2 lamsworstjes (gekruid)

2 el olijfolie

1 courgette in blokjes

1 aubergine in blokjes ( ik lust geen aubergine dus ik gebruikte feta)

75 gr granaatappelpitjes

75 gr rozijnen

Aan de slag:

 1. Bereid de couscous voor volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de couscous los met een vork en schep de ras el hanout erdoor.
 2. Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de lamsworstjes in 4 tot 6 minuten rondom bruin en gaar
 3. Verwarm 1 eetlepel olie in een andere koekenpan en bak de courgette en aubergine al omscheppend goudbruin.
 4. Schep de groenten, granaatappelpitjes en rozijnen door de couscous
 5. Serveerd de couscous met de worstjes

TIP: LEKKER MET STUKJES GETA EROVERHEEN GEBROKKELD.

Zie je hoe simpel dit recept is! En superlekker. In het boek Charlie’s Kitchen vind je 70 makkelijke recepten die niet alleen lekker zijn maar ook bijdragen aan meer energie en balans. Je vind er ontbijt, lunch en diner recepten in maar ook tussendoortjes en lekker genieten recepten. Bijna alle recepten zijn snel klaar en heel gevarieerd en dat is vooral met een druk leven heel erg fijn. Ik ben echt fan en pak dit boek sinds ik het heb elke week wel uit de kast om er iets uit klaar te maken.

Charlie’s Kitchen is een echte energie-balansbijbel en dat is ook waar Charlotte zelf voor staat. Als je haar volgt op Instagram dan begrijp je gelijk wat ik bedoel. Volg je haar nog niet? Gauw doen!

Charlie’s Kitchen is verkrijgbaar bij bol.com. Lees jij het liever vanaf je telefoon of tablet klik dan hier voor het e-book.

Ook mag ik van Charlotte 1 kookboek weggeven. Wat moet je daarvoor doen? Laat hieronder een reactie achter waarom jij dit kookboek goed kunt gebruiken en check de verder stappen op mijn instagram pagina!

Succes en liefs Dalia

16 reacties

 1. Tanja

  Ik zou dit boek dolgraag willen winnen om zo veel redenen: ik wil graag fit en gezond blijven en dat mijn kinderen thuis en op school dat ook blijven/worden. Hoe fijn zou het zijn als dit boek mij hierbij kan helpen! Dan geef ik mijn kinderen gezond eten mee, want voorkomen is beter dan genezen en wie weet gaat mijn chronische verkoudheid eindelijk eens over. Het lijkt je erg leuk om een van deze recepten te gebruiken als begrijpend lezen les. (Het is immers pas lekker als je goed leest en uitvoert wat er staat!)

  Geliked door 1 persoon

  1. Anoniem

   Ik ben zelf totaal niet creatief in de keuken en dan is zo’n boek met diverse originele gerechtjes wel handig om ideeën op te doen en manlief kan er dan iets van koken. Ik laat mij graag verassen!😉🥗

   Geliked door 1 persoon

 2. Mariska

  Ik ben zelf totaal niet creatief in de keuken en dan is zo’n boek met diverse originele gerechtjes wel handig om ideeën op te doen en manlief kan er dan iets van koken. Ik laat mij graag verassen!😉🥗

  Like

 3. Renee van Stijn

  Wat zou ik graag dit kookboek winnen. Voeding is voor mij heel belangrijk, zeker na de diagnose lymfeklierkanker tijdens mijn zwangerschap. Inmiddels bevallen van een gezonde en energieke dochter. Maar het chemotraject hakt er bij mij flink in. Dus ik kan alle energie, en goede en lekkere voeding goed gebruiken.
  En kan erg genieten nog van zelf of samen koken, dus dit boek geeft weer nieuwe inspiratie!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s