Warm de winter door met de sjaals van Bufandy

Warm de winter door met de sjaals van Bufandy

Iedereen die mij kent die weet het…Ik ben geen fan van de koudere en nattere dagen. Simpelweg omdat ik 1. niet van kou houd en 2. niet van de lichamelijke reuma klachten die het bij mij veroorzaakt. Het rondlopen met opgetrokken schouders omdat ik het koud heb maakt het daar niet beter op en ik heb dan ook regelmatig ontstekingen in mijn schouders en nekklachten. Maar je komt wel warm de winter door met de sjaals van Bufandy.

Ondanks dat ik niet gemaakt ben voor kou houd ik dan wel weer van lekkere warme (col)truien en sjaals. Je weet wel van die grote sjaals, zo groot dat je er haast op kunt picknicken 😉 Als je mij in de winter tegenkomt dan zie je eerst mijn sjaal en dan pas mij, Heerlijk om helemaal weg te kruipen in een lekkere zachte en warme sjaal die niet kriebelt.

Steeds vaker merk ik wel dat ik er op let of een product of kledingstuk wel duurzaam is, goed voor het milieu en op een eerlijke manier wordt gemaakt. Zo kwam ik bij het merk Bufandy. Niet alleen zijn de sjaals prachtig en heel lekker zacht maar ook nog eens duurzaam en eerlijk!

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Het verhaal van Bufandy begint bij de oprichtster Dorien Straathof. Zij was reisbegeleidster en op een dag besloot zij van het gebaande pad afweek. Letterlijk want hierna veranderde alles voor haar.

Als reisbegeleidster kom ik regelmatig in direct contact met de lokale bevolking en hun cultuur en tradities. Op de hooglandmarkten van het Zuid-Amerikaanse Andes Gebergte raakte ik diep onder de indruk van de prachtige kleurrijke stoffen van de inheemse bevolking. Handgemaakte producten van kleinschalige familiebedrijven werkend met eeuwenoude traditionele technieken.

Niet alleen de felle kleuren en etnische patronen trekken mijn aandacht, ook het materiaal is prachtig. Nooit eerder heb ik zo’n zacht materiaal in handen gehad als deze alpaca wol. En dat is het moment dat het idee voor Bufandy ontstond.

Zo kwam zij in contact met de locals en samen met hen is Bufandy ontstaan. Een organisatie die met meer dan 20 ambachtslieden, voornamelijk wevers en hoedenmakers, streven naar een duurzaam en verantwoord partnerschap.

Alles wordt met de hand gemaakt in Ecuador en de ambachtslieden krijgen hiervoor een eerlijke prijs. Daarnaast is alpacawol extra duurzaam omdat alpacas een veel kleinere veel kleinere ecologische voetafdruk achter dan ander vee dat is gefokt voor natuurlijke vezels zoals schapen en geiten. Ik vind dat erg interessant en als je er wat meer over wilt weten dan zou ik je aanraden om de website van bufandy eens te bekijken want daar staat alles duidelijk en goed uitgelegd met mooie foto’s erbij.

Ik kreeg de sjaal “solid white canvas” van Bufandy toegestuurd en ik ben zo ontzettend blij met deze sjaal. Zoals je op de foto’s ziet is het een heerlijk grote sjaal en zit hij lekker warm en zacht (hij kriebelt absoluut niet) en daarbij past hij heel goed bij mijn nieuwe jas. Combineer hem met een mooie hoed (die verkopen ze ook) om je haar te beschermen en je bent helemaal klaar voor de winter. Met deze sjaal ga ik zeker opvallen deze winter.

Hou je van een wat smallere sjaal dan is dat ook geen probleem. Dan kies je een van de sjaals uit de andere collectie want ook die is er. En ze hebben allerlei kleuren. Kortom genoeg keus om warm de winter door te kunnen met de sjaals van Bufandy

Met de juiste verzorging gaan deze sjaals heel lang mee en heb je er dus heel lang plezier van.

Je kunt de sjaals o.a. kopen bij de bijenkorf maar je kunt ook gewoon hier naar de webshop gaan. De webshop is nog veel leuker omdat daar heel veel leerzame informatie bijstaat en de website heel rustig oogt en persoonlijk is!

Ik hoop dat je na deze blog besluit een kijkje bij ze te nemen! Geloof me het is het meer dan waard.

Liefs Dalia

*het product in deze blog is gesponsord.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s