Jezelf onnodig laten schrikken

Jezelf onnodig laten schrikken, gewoon omdat je hersenen raar werken.

Even een ander soort blog dan normaal. Want wat kun je jezelf aan het schrikken maken he? Of meer, vreemd hoe je hersenen werken… Zo hadden wij laatst echt een momentje van onnodig schrikken

Een spannende Netflix serie voor het slapen gaan.

Wij zijn momenteel net klaar met het eerste seizoen van de bizarre maar goede serie Paranormal. Dit is een Egyptische serie die op Netflix staat. Ik versta dus wat er wordt gezegd (voor een groot deel dan) en Mike die leest de ondertiteling samen met het commentaar van mij als er iets in die ondertiteling niet klopt! Hou je van een beetje spanning en een beetje eng? Dan raad ik deze serie zeer zeker aan. Check hieronder de trailer.

Trailer Netflix Paranormal
Wat er vervolgens gebeurt…

Maar goed even terug naar waar het om gaat. Wij hadden dus voor het slapen gaan (zoeizo niet zo’n goed idee geloof ik) de een na laatste aflevering van Paranormal gezien. Deze aflevering was op zijn minst gezegd echt heel vreemd en speelde zich voor en groot deel af in de droomwereld van de hoofdrolspeler. En daarna gingen we gewoon lekker slapen.

Ongeveer anderhalf uur later wordt ik wakker omdat ik naar de wc moet. Ik loop met mijn slaaphoofd de gang op en…er brand beneden licht…Ik laat nooit zomaar licht ergens branden. Sterker nog, ik ben zo zuinig met elektriciteit dat wij vrijwel elk jaar geld terugkrijgen van de energiemaatschappij. Laten we eerlijk zijn, op zo’n moment weet je dat je jezelf waarschijnlijk onnodig laat schrikken. Maar toch, hoe kan er nou licht aanstaan…dat was eerder vanavond niet en we hebben het licht uitgezet toch?

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Zo sta ik dus even in de gang boven te drentelen. En het volgende gebeurd in mijn hoofd: WTF? Mike ligt in bed…is er iemand in huis? Maar de katten liggen gewoon rustig te slapen dus dat zal wel niet. Dan ga ik het licht maar uitdoen. Maar wacht wat als er toch iemand is? Ik slaap naakt en dan sta ik daar beneden ineens voor een eventuele inbreker zonder kleding aan…hoor ik iets? Wacht, ik trek wel even wat aan en dan ga ik wel even kijken…maar wat als? Ik loop terug naar bed en tik Mike op zijn schouder, Schat er brand beneden licht…

Jezelf onnodig laten schrikken

Gelukkig was zijn reactie ook: WTF? Hij is naar beneden gelopen en daar bleek idd dat het licht niet goed uit was. Wij hebben namelijk een hele rare staande lamp die als je hem niet goed uit zet, steeds feller gaat branden. Blijkbaar heeft Mike de lamp niet goed uitgezet, precies op de avond dat we zo’n rare serie zitten te kijken. Zoals ik al zei…onnodig schrikken :-0

Dat er dan dus zoveel in je hersenen gebeurd…

Dat voorbeeld dat ik je nu geef over hoe mijn hersenen dan werken. Zo werken mijn hersenen eigenlijk voortdurend. Ik heb daardoor ook slaapproblemen. Vooral in slaap komen vind ik heel moeilijk. Als ik eenmaal slaap is het allemaal ok. Al droom ik ook heel vaak heel intensief en vreemd.

Hebben jullie weleens zoiets raars of stoms meegemaakt en heb je jezelf en anderen daardoor ook onnodig laten schrikken? Laat hieronder een reactie achter met jouw verhaal, vind ik leuk!

Liefs Dalia

2 reacties

  1. Anita

    Ja dit zijn heftige ervaringen! Ik leef met Mechelse herder. Als gezelschapsdier maar ook als bewaker. We wonen buitengebied. Dus als die hond begint te grommen zonder dat ik iets vreemds zie dan geeft me dat altijd unheimisch gevoel! Een plotseling knipperende lamp kan dat ook!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s