SKOON plasticvrije shampoo. Draagt bij aan een schone wereld.

Nu alweer een tijdje geleden ontving ik de SKOON plasticvrije shampoo. Het begrip shampoobar dat kende ik al want ik gebruikte zelf regelmatig die van Lush. Helaas is mijn favoriet daar uit het assortiment gehaald en was ik al op zoek naar iets anders. SKOON kwam dus eigenlijk precies op het juiste moment.

Meet SKOON Cosmetics

Meet Skoon Cosmetics: het merk dat vindt dat het nu echt tijd is om “schone” cosmetica tot een vanzelfsprekendheid te maken. Met persoonlijke verzorging die plasticvrij is, uitsluitend gebruik maakt van natuurlijke ingrediënten en geproduceerd met respect voor dier en planeet. Skoon Cosmetics heeft drie heerlijke vegan Shampoo Bars in het assortiment, mét verzorgende en natuurlijke ingrediënten voor een 100% natuurlijke verzorging van je haar en hoofdhuid, zónder (micro)plastics, hormoonverstorende stoffen, toegevoegd water en conserveringsmiddelen. Skoon Cosmetics gelooft in een wereld zonder plastic.
Verzorging met een goed gevoel dus!

Wat is een shampoobar?

Voor wie niet weet wat een shampoobar is. Dit is een shampoo maar dan in vaste vorm. Het lijkt een beetje op een gewone zeep, maar dan voor je haar. Het voordeel van deze bars is dat je geen plastic flessen meer nodig hebt, de shampoobar langer meegaat en de bars vaak volledig natuurlijk en zonder troep zijn (uitzonderingen daargelaten) Aangezien wat je op je huid en dus ook je haar smeert ook in je lichaam terecht komt is het altijd goed om daar rekening mee te houden.

Zuinig in gebruik

Hoe werkt een shampoobar nu precies? Eigenijk hetzelfde als een shampoo uit een fles. Je maakt je haar goed nat en in plaats van de shampoo vanuit de fles in je hand te doen, wrijf je zachtjes met de shampoobar over je hele haar heen en zie je al snel een schuim ontstaan. Nu kun je je haar wassen zoals je dat altijd doet. Doordat je de shampoo direct op je haar aanbrengt gebruik je dus niet teveel maar precies genoeg. 1 SKOON plasticvrije shampoo vervangt daardoor 3 flessen gewone shampoo van 250ml en is dus mega zuinig in gebruik, gezonder voor je haar en voor het milieu.

Mijn eigen ervaring

Bij het openen van de shampoo ruik ik een sterke geur. Zeker niet onprettig maar niet wat ik eerder gewend ben van dit soort shampoobars. Vooral de rode vind ik erg lekker ruiken. De shampoobar doet wat hij moet doen en schuimt goed waardoor ik dus echt maar een heel klein beetje nodig heb en daar wordt ik blij van. Na het wassen voelt mijn haar al heel zacht aan. Ik heb krullen en daardoor van nature droog haar dus ik doe er nog wel een haarmasker of cremespoeling in nadat ik het gewassen heb.

Voordelen en nadelen

De voordelen van deze shampoo vind ik

  • Het is compact
  • Het doet waarvoor het bedoeld is
  • Het is milieu en diervriendelijk
  • De prijs kwaliteit verhouding is goed
  • Het ruikt prettig
  • Is makkelijk in gebruik
  • Kan makkelijk mee op reis (is niet vloeibaar)

Nadelen van deze shampoo vind ik

  • Je moet de bar volledig op laten drogen voordat je hem opbergt
  • Soms blijft er haar aan de shampoo plakken
  • Hoe kleiner de bar wordt, lastiger het vasthouden is.

Al met al wegen de nadelen niet op tegen de voordelen en ben ik zeker voorstander van de SKOON plasticvrije shampoo.

Voor ieder wat wils

Omdat we natuurlijk allemaal een ander soort haar hebben is er voor ieder wat wils.

SOLID SHAMPOO COLOR & SHINE – VOOR GEKLEURD EN GESTRESST HAAR


De Skoon Cosmetics Shampoo bars zijn 100% natuurlijk en hebben een BDIH “Certified Natural Cosmetics” keurmerk, wat aantoont dat de producten uitsluitend uit natuurlijke ingrediënten bestaan en aan de strengste eisen voldoen. De Solid Shampoo Color & Shine zorgt voor een mooie, langdurige natuurlijke glans bij gekleurd en gestresst haar. De shampoo bar bevat zachte, hydraterende avocado, beschermende cranberry en verzorgende argan olie.

SOLID SHAMPOO VOLUME & STRENGTH – VOOR DIKKER, VOLLER EN GEZOND UITZIEND HAAR

Deze volledig natuurlijke shampoo bar bevat vochtinbrengende aloë vera, haarherstellende
proteïne en stimulerende citrus voor extra energie.

SOLID SHAMPOO SENSITIVE MOISTURE & CARE – VOOR EEN GEZONDE HOOFDHUID

Deze heerlijk zachte natuurlijke shampoo bar bevat verzorgende amandelmelk, hydraterende
avocado en vochtinbrengende aloë vera voor de verzorging van de gevoelige hoofdhuid. Het
haar wordt op een milde wijze gereinigd. Vrij van parfum.

Nog wat extra info over SKOON Cosmetics

Skoon Cosmetics gelooft in verzorging op een natuurlijke manier: alleen gebruikmakend van natuurlijke ingrediënten, werkzaam en effectief, makkelijk en vooral ook fijn. Over alle details is nagedacht: van composteerbare papieren verpakkingen voor de solid bars tot om doosjes van pulphout. De Skoon Cosmetics producten en ingrediënten zijn niet getest op dieren, zijn volledig veganistisch volgens de uitgangspunten gedefinieerd bij de Vegan Society in Londen, hebben een BDIH “Certified Natural Cosmetics” keurmerk waarmee wordt aangetoond dat de producten echt natuurlijk zijn en worden gemaakt met respect voor de planeet. Dat betekent: ingrediënten die dichtbij de productie groeien, minder verpakkingsmateriaal, langdurig
gebruik van producten en biologisch afbreekbare of recyclebare producten en verpakkingen.
Naast de Solid Shampoo bars heeft Skoon ook gezichtsreiniging in de vorm van Konjac Sponges.

Liefs Dalia

Lees ook:

Sustainables Fragrance Free lijn van Beauty Kitchen

Red de wereld van Plastic met The Beauty Kitchen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s