VITAMINE D:VOEDINGSSUPPLEMENT VAN HET JAAR!

Vitamine D. We hebben het allemaal nodig maar we krijgen er niet altijd genoeg van. We zouden het onder andere uit de zon moeten halen en het laatste jaar hebben we die maar bar weinig gezien. Ook is het niet verkeerd om er wat extra van binnen te krijgen. Het verhoogt immers je weerstand. Zelf slik ik al jaren het al jaren. Ik heb reuma en slik daarvoor medicatie waardoor ik een vitamine D3 en Calcium tekort oploop. Dit veroorzaakt dat ik heel snel blauwe plekken krijg en wondjes minder snel helen. Daardoor moet ik dus eigenlijk altijd een extra hoge doses innemen. Wat fijn dus dat Physalis deze heeft en de doses ook nog eens behoorlijk is!

Voedingssupplement van het jaar

Deze maand maakte het Informatiecentrum Voedingssupplementen & Gezondheid (IVG) bekend dat vitamine D is uitverkozen tot voedingssupplement van het jaar 2021. Jaarlijks doet deze instantie onderzoek naar het gebruik van en trends in voedingssupplementen. Dit jaar gaf maar liefst 70% van de 2.500 respondenten aan een vitamine D supplement te gebruiken. Met name de rol die het speelt om de weerstand te bevorderen, was een belangrijke reden voor de uitverkiezing

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Zonvitamine

Vitamine D wordt in de huid aangemaakt onder invloed van zonlicht. Maar wat nu als de zon – bijvoorbeeld in de winter – niet voldoende op onze huid schijnt of wezoals in deze tijden van lockdown veel binnen moeten blijven? Dan is suppletie de aangewezen manier om er voldoende van binnen te krijgen. Andere groepen die er goed aan doen het supplement te gebruiken zijn jonge kinderen (0-4 jaar), vrouwen in de overgang, senioren (70+), gesluierde vrouwen en mensen met een donkere huidskleur. Ook zwangere vrouwen en mensen die niet buiten komen door chronische ziekten zijn gebaat bij het slikken van vitamine D.

Supplementen

Vitamine D

Vitamine D kent drie verschillende varianten: calciferol (D1) die in kleine hoeveelheden voorkomt in vette vis en eidooier. Ergocalciferol (D2) is de plantaardige variant. Vitamine D3 of cholecalciferol is veruit de belangrijkste vorm en kan in het menselijk lichaam worden geproduceerd onder invloed van zonlicht. Toch is die productie niet altijd optimaal en zijn we aangewezen op suppletie met vitamine D3. Dit wordt mede onderschreven door het Gezondheidscentrum.

Een winterdepressie, botontkalking, spierverslapping en ook de weerstand kunnen verbeteren door suppletie met vitamine D3. Er is de afgelopen jaren veel onderzoek gedaan naar verschillende aandoeningen in relatie tot vitamine D tekorten.
Zo wordt er onderzoek gedaan naar het verband met Multiple Sclerose, depressie, chronische pijn, hart- en vaatziekten en diabetes type 1. De resultaten zijn veelbelovend.

Physalis Vitamine D3 Forte

Physalis Vitamine D3 forte is een hooggedoseerd voedingssupplement van 25 microgram cholecaferol dat dagelijks kan worden gebruikt om het vitamine D niveau in het lichaam op peil te houden en tekorten aan te vullen.

Verkrijgbaar bij Holland & Barrett en via de webshop www.hollandandbarrett.nl

Liefs Dalia

Lees ook:

LEKKER KOPJE COLLAGEN COFFEE! EEN OPKIKKER VOOR JOU EN JE HUID

Physalis Zinc Forte

Physalis cold care helpt je de winter door.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s