SheGlam Budget make up van Shein, Beach Sunset & Desert palettes

Binnenkort ga ik lekker samen met Mike een paar daagjes weg. Aangezien het nogal een sprookjesachtige locatie is wil ik er graag een paar van die mooie sprookjesachtige foto’s maken voor Instagram. Dus ging ik op zoek naar een mooie jurk op SHEIN. Ineens viel mij iets op…SHEIN verkoopt make up!!! En betaalbare make up ook nog. De make up lijn van SHEIN heet SHEGLAM en ziet er werkelijk waar prachtig uit. Vooral de oogschaduw paletten zien er goed uit. Maar de prijs doet mij ook ergens wel aarzelen. De paletten kosten namelijk maar tussen de 5 en 10 euro en een aantal ervan zijn dupes van een duurder merk. Dat kan dan toch nooit de beste kwaliteit zijn?

Onderzoek

In het kader van onderzoek, nieuwsgierigheid en na een paar positieve youtube filmpjes te hebben bekeken besloot ik gewoon om een stuk of wat van die paletten aan te schaffen. Uiteindelijk bestelde ik 10 SHEGLAM paletten en ja , dat is best veel maar voor de prijs hoefde ik het niet te laten en ik had nog een kortingsbon waardoor ik voor elk pallet nog geen €4,- euro betaalde. Dat is € 40,- totaal en laten we eerlijk zijn, dat is een bedrag dat je al snel kwijt bent aan een high end palette van bijvoorbeeld Urban Decay of Too Faced.

Een beetje veel verpakking

Mijn SHEGLAM pakketje kwam werd binnen een week bezorgd en ik kon niet wachten met uitpakken! Als ik al bang was dat de make up misschien kapot zou gaan tijdens het vervoer dan is dat gevoel verdwenen op het moment dat ik het pakket open. Elk palet zit apart verpakt in een stuk piepschuim met daaromheen weer plastic. Als je dat hebt uitgepakt zit er om het palet zelf ook nog eens een stuk plastic. En dit dus 10 keer! Een beetje veel van het goede als je het mij vraagt en niet heel milieuvriendelijk. Volgens mij zijn ze bang voor klachten dat het niet heel aankomt. Dit vind ik wel een minpunt maar goed we gaan door naar de paletten. Deze zijn allemaal heel en de kleuren zien er prachtig uit.

Aangezien het om 10 paletten gaat, ga ik ze nu niet allemaal in deze blog bespreken want dan word hij wel heel lang maar, verdeel ik het over meerdere blogs. Vandaag vertel ik jullie over het Beach Sunset en het Desert palet

SHEGLAM Beach Sunset

Dit palette bevat 9 warme zomerse kleuren waarmee je heel veel verschillende lookjes kunt maken. De verpakking is stevig maar mist wel een spiegeltje. Bij het swatchen blijkt dat de oogschaduws ontzettend gepigmenteerd zijn! Hoe kan dit? Voor deze prijs?

vlnr: Dusk, New Moon, 6PM, Afterglow, 5PM, Poetic, Serene, Aegean, 8PM

Zoals je hier boven kunt zien komt er echt heel veel kleur vanaf! Ik ben echt heel erg verrast. De oogschaduw voelt zacht en creamy aan en ruikt gelukkig helemaal nergens naar. Ik heb weleens oogschaduw met een heel vies geurtje gehad en dan ben ik er al gelijk klaa mee. Goed op mijn arm ziet het er allemaal heel mooi uit maar hoe bevalt dit op mijn ogen en blijft het ook goed zitten?

De test

Ik maakte met het Beach Sunset Palette onderstaande look:

Op mijn ogen komen verbazingwekkend genoeg de kleuren nog mooier uit. De oogschaduw brengt heel makkelijk aan en de kleuren zijn heel goed te blenden. Ik heb deze look de hele dag gedragen en hij zat er aan het eind van de dag nog net zo mooi op. Ik ben heel blij met het resultaat. Dit palette doet echt niet onder voor een high end palette. Wat ik hier wel mis is een wat lichtere higlight kleur voor mijn browbone. Uiteindelijk heb ik hiervoor een ander palet gebruikt.

SHEGLAM Desert

Zoals je ziet bevat dit palette iets koelere en lichtere kleuren. Maar ook dit palette vind ik weer heel mooi. Ik koos deze uit omdat vanwege die mooie lila paarse shimmer kleur. Ook hier zijn de swatches weer niet teleurstellend:

vlnr: Hyacinth, Ultraviolet, April, Mars, Twilight, Desert Sage, Dare, Camel, Casablanca

Bij deze swatches zie je wel een duidelijk verschil. Het pigment in de glimmende oogschaduw is duidelijk beter dan dat van de matte kleuren. Vooral de twilight (middelste) vind ik weinig pigment hebben. Toch is deze kleur wel precies geschikt om je wenkbrauwbot mee op te lichten en ik vind het fijn dat daar bij dit palet wel aan is gedacht.

De test

Ik maakte met het Desert Palette ondestaande look:

Ook dit palette is weer makkelijk te blenden en aan te brengen. Er is weinig fallout en het blijft de hele dag netjes op zijn plek.

Tijdens mijn onderzoek kwam ik erachter dat deze paletten dus exacte dupes zijn van de Huda Beauty Nude Obessions Rich & Light paletten. Ik heb deze paletten zelf niet in mijn bezit (omdat ik deze te duur vind) maar ik hierbij deel ik het filmpje met jullie voor het geval je dat interessant vind.

Voor en Nadelen:

 • Voordelen:
 • – De prijs, deze paletten kosten nog geen €5,- per stuk
 • – Goede pigmentatie
 • – Weinig Fallout
 • – Blendbaar en goed op te bouwen
 • – Blijft op zijn plek
 • – Doet niet onder voor een High End product
 • – Snelle verzending
 • – Stevige verpakking
 • Nadelen:
 • – De paletten hebben geen spiegel
 • – Bij het Beach Sunset mis ik een lichte highlight kleur
 • – De verzending komt met veel verpakkingsmateriaal

Nou dat was hem dan voor deze keer. Binnenkort het vervolg met de andere paletten. Mocht je ook besluiten om deze mooie paletten aan te schaffen dan ben ik benieuwd naar je ervaringen en je looks natuurlijk. Tag me dan vooral op instagram @daaltjeswereld of laat hieronder een leuk berichtje achter.

Liefs Dalia

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

ELKE DAG EEN FEESTJE MET UNG COSMETICS, Van sprankelende ogen tot glinsterende lokken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s