Myra vertelt: Body Positivity, accepteer en respecteer elkaar!

Naar aanleiding van een instagram post die ik plaatste heeft Dalia gevraagd of ik een gastblog wilde schrijven voor Daaltjeswereld. In mijn post schreef ik een stukje over body shaming, iets waar zowel ik als  mensen om mij heen mee te maken hebben, iets waar mensen niet over nadenken maar wat grote gevolgen kan hebben voor anderen.

Ik ben zo hard aan het nadenken over wat ik wil opschrijven omdat ik zoveel wil vertellen dat ik elke keer afdwaal naar iets anders en bedenk dat er ook heel veel over te schrijven is, jammer genoeg want het zou anders kunnen zijn.

Body shaming gebeurt helaas te veel en zeker als het over dikke mensen gaat, ik gebruik het woord dik omdat ik niet meer wil dat het een negatief woord is maar gewoon een benaming van.

Wat is body shaming precies? Body shamen is het hebben van ongepaste negatieve kritiek op het uiterlijk van iemand anders of op jezelf. Het kan leiden tot discriminatie van mensen met onder andere overgewicht.

Ik ben ook dik. Z.elfs nadat ik 40 kilo ben afgevallen en ik vind het niet erg om dik te zijn Waarom? Omdat ik blij ben met mijn leven en bij dat leven horen ook mijn vetrollen. Ik heb er een onwijs mooie man mee gevonden, ik heb er 2 prachtige lieve en gezonde dochters mee op de wereld gebracht, ik ga er de wereld mee over, ik dans er mee, sport er mee, met dit lijf sta ik elke ochtend op om een verschil te maken in de wereld, ik doe vrijwilligers werk, ik help de mensen om mij heen als ze mij nodig hebben en ik werk er keihard mee… Wanneer je blind zou zijn en dit zou horen zou je ook niet denken ‘goh ze is dik’. En dat is precies mijn punt, mensen oordelen altijd zo snel.

IMG_20181124_202559_594Dus vraag ik mij vaak af waarom anderen dan wel problemen met mij hebben? Dat je het misschien niet aantrekkelijk vind, tsja we kunnen niet alles mooi vinden, ik vind ook niet iedereen aantrekkelijk maar dik zijn is niet per definitie lelijk en dat is wel wat je overal tegenkomt en dat is echt fucking frustrerend en dat is waarom heel veel mensen zich lelijk voelen, omdat anderen dat graag vertellen. En waar vertellen mensen dat graag overal? Voornamelijk om geld te verdienen aan mensen die zichzelf lelijk voelen omdat ze dik zijn en dat gaan we dan automatisch ook geloven.

Ik pas daar voor, het leven is namelijk veel te kort om mijzelf lelijk te voelen en onzeker te zijn en het is al helemaal veel te kort voor mensen met hun oordelen. Wanneer er een opmerking komt kunnen mensen daar dagen, weken, maanden en misschien wel jaren last van hebben en degenen die met een opmerking is gekomen slaapt er geen nacht minder om. En daarom heb ik mijzelf beloofd dat ik kies voor mijzelf en dat niet toelaat. Ik leef mijn leven, ik zorg goed voor mijzelf zowel mentaal als fysiek en ja dat kan ook als je dik bent, dat is niet alleen weggelegd voor slanke mensen.

Ik zeg niet hoe iemand er uit moet zien, ik vind iedereen goed zoals hij/zij is ik vind het veel belangrijker dat men gelukkig is met zichzelf en het leven dat ze hebben. Als dat zo is, als je echt jezelf accepteert zoals je bent en je leert van jezelf te houden dan doet een ander er niet meer zo toe zowel wat een ander zegt al wat je van een ander vind. Dat is mijn eigen ervaring.

Er is nu een beweging actief voor bodypositivity en sizedivertity daar ben ik helemaal voor, iedereen is mooi. Dun, dik, groot, klein, grote borsten, kleine borsten, dikke billen, platte billen, in een rolstoel, donkere of lichte huidskleur alles is mooi zoals het is en ook al is het je smaak niet het geeft je alsnog never nooit het recht om te oordelen over anderen. Probeer de schoonheid in de diversiteit te zien. De mens is divers en zo zijn de lichamen dus niks is fout of goed.

Het enige belangrijke is, is dat je van jezelf houdt en en goed voor jezelf zorgt met welke maat dan ook.

Liefs Myra,

Volg mij ook op Instagram: @thecurvyempire_Één reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s